Vine iarna, aveti semineu?

September 20, 2012 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Din povesti, sau din casele bunicilor tinem cu totii minte semineele pe lemn. Acelea pe care, in decembrie, Mos Craciun obisnuieste sa coboare si sa lase copiilor cadouri. Tehnologiile au avansat, iar in momentul de fata se gasesc nenumarate alte tipuri de seminee, mult mai eficiente si mult mai usor de intretinut.

Cea mai practica varianta o constituie semineele electrice, care pot fi montate aproape in orice tip de apartament. Din moment ce nu are loc arderea unui combustibil, ele nu produc dioxid de carbon si nu au nevoie de un cos.

Se gasescĀ  de asemenea pe internet, seminee pe gaz, care livreaza o putere de incalzire aproape de 80% mai mare decat cea obtinuta prin arderea lemnelor. Exact la fel ca si cele electrice, semineele pe gaz vin cu un plus ecologic, ele nepoluand atmosfera cu vreun fel de substante toxice. Un alt avantaj este pretul scazut al cazului, comparative cu cel al electricitatii si al lemnelor. Ca sa va faceti o idee, puteti vedea aici cam cum poate arata un semineu modern pe gaz.

Acestea fiind spune, va intrebam pe voi: sunteti pregatiti pentru iarna ce tocmai vine? Daca ar fi sa optati pentru un semineu, ce tip ati alege?


Tags: , , ,

Leave a Reply