Trei lucruri pe care sa le cauti la lenjerii pat pentru hoteluri

April 5, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Unul dintre primele lucruri care iti sare in ochi atunci cand intri intr-o camera de hotel este lenjeria. Astfel, daca aceasta este curata si apretata, va fi apreciata. Daca mai este si dintr-un material placut la atingere si cu un design atragator, atunci o veti iubi cu siguranta.

Din acest punct de vedere trebuie spus insa ca intretinerea unei lenjerii pat pentru hoteluri nu este o misiune deloc usoara. Aceasta in conditiile in care un astfel de set nu este compus doar dintr-un cearceaf si niste perne, ci este mult mai complex. Mai mult, nu toate piesele unei lenjerii pat pentru hoteluri se spala si se intretin la fel. Unele se baga pus si simplu in masina industriala de spalat, altele necesita curatare si ingrijire speciala.

Daca ar fi sa facem o recapitulare a pieselor ce intra in componenta unei lenjerii pat pentru hoteluri, atunci am putea incepe de la baza, cu o protectie pentru saltea. Mai  apoi, vom avea un cearceaf simplu, apoi pernele infatate si pilota, de asemenea introdusa intr-un cearceaf de tip plic.

Peste toate, mai avem un set de paturi, dar si o cuvertura, de obicei din satin sau alt material gros, moale, care sa iti induca ideea de confort total. Iar daca in privinta designului fiecare hotel sau pensiune putem spune ca doreste sa se incadreze intr-o anumita gama de culori, sa vedem care ar fi celelalte criterii dupa care sa alegem un set de lenjerii pat pentru hoteluri.

Tipul tesaturii

In primul rand, ar trebui sa ne uitam cu atentie la tipul tesaturii dn care este confectionata aceasta. O lenjerie din bumbac poate va avea nevoie de mai mult efort pentru a fi intretinuta, dar iti va oferi un confort sporit. Aceasta fata de materialele din poliester sau alte materiale sintetice, care se spala si se calca mai usor, dar gradul de confort oferit este altul. Din acest punct de vedere o tesatura din bumbac suta la suta va fi apreciata intotdeauna uneia care are in compozitie si alte materiale.

Greutate si densitate

Un alt aspect caruia am putea sa-i acordam atentie ese greutatea materialului. In principiu, atunci cand vorbim despre bumbacuri – indiferent ca e vorba despre cearceafuri sau prosoape, greutatea acestui material ne spune multe si despre calitatea acestuia.

Astfel, un material mai greu inseamna ca are o densitate mai mare de bumbac, aceasta masurandu-se prin grame/cm patrat. Acesta este motivul pentru care un prosop sau un halat de la hotel, spre exemplu, va absorbi apa intr-o mai mare masura decat unul ieftin, cumparat de la magazinele obisnuite.

Finisaje

Nu in ultimul rand, am putea sa aruncam o privire la finisaje. Un set de lenjerii pat pentru hoteluri din care atarna atele si etichetele risca sa se destrame dupa doua-trei spalari. Iar in conditiile in care lenjeriile se schimba zilnic la hotelurile cu staif, ne dam seama ca acest lucru nu va fi in avantajul nostru.


Tags: , ,

Leave a Reply