Totul despre schimbare sediu social

September 27, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Sa deschizi o firma in ziua de astazi este un lucru foarte greu daca nu apelezi la o firma ca infiintarifirmeonline. Si cand spun ca asta este un lucru deloc greu nu ma refer in special la costurile de deschidere ale acesteia, caci acestea nu sunt unele foarte mari, ci la nervii de otel pe care trebuie sa ii ai pana ce dobandesti toate documentele de care ai nevoie. Si aici ma refer in special la faptul ca trebuie neaparat sa te lupti cu birocratia din tara noastra si nu in ultimul rand, sa stai la cozile interminabile ale ghiseelor institutiilor statului si sa fii plimbat din ghiseu in ghiseu.

Tot un lucru destul de greu si care necesita foarte mult timp, nervi de otel si o foarte multa rabdare, este schimbarea sediului social al unei firme. Si spun acest lucru deoarece, si atunci cand se doreste schimbare de sediu social pentru o firma, trebuie neaparat sa se dobandeasca destul de multe acte, care la fel necesita destul de mult timp si alergatura pe la institutiile statului. Iar pentru cei care nu stiu, pentru o schimbare de sediu social este nevoie de urmatoarele acte: actul constitutive actualizat, hotararea consiliului AGA, certificatul de inregistrare, care trebuie sa fie neaparat in original; cererea de inregistrare, care trebuie sa fie tot in original; contractul de inchiriere sau cel de vanzare- cumparare, care sa ateste ca firma pe care o detineti are dreptul de folosinta asupra imobilului ce are destinatie de sediu social si nu in ultimul rand, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca persoana juridica indeplineste absolut toate conditiile de functionare care sunt prevazute de lege.

Legislatia din Romania permite oricarei societati sa isi schimbe sediul social cu unul aflat in acelasi judet sau chiar cu unul care se afla in alt judet, printr- o solicitate care trebuie neaparat sa ajunga la Registrul Comertului. Insa in cazul in care o societate doreste sa isi schimbe sediul social cu unul care se afla pe raza altui judet al tarii noastre, atunci este nevoie si de obtinerea de catre aceasta a unei rezervari de denumire a firmei.

Atunci cand o firma doreste sa isi faca o schimbare de sediu social, aceasta nu trebuie sa isi faca griji foarte mari in ceea ce priveste tarifele ce trebuiesc platite catre Registrul Comertului. Astfel ca, in cazul in care o firma doreste schimbarea sediului social pe care il detine cu unul care este aflat tot in acelasi judet, atunci costurile ce reprezinta taxele percepute de Registrul Comertului, se pot ridica la 600 lei, iar in cazul in care o firma doreste schimbarea sediului social pe care il detine cu unul care este aflat pe raza altui judet, atunci costurile cresc pana la 800 lei.


Tags: ,

Leave a Reply