Totul despre managementul proiectelor complexe din domeniul constructiilor

March 3, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Managementul de succes al proiectelor complexe poate fi considerat o adevarata arta. Acesta presupune abilitati avansate de conducere si coordonare a resurselor umane si a celor materiale pe tot parcursul lucrarii. Tehnici moderne de management sunt utilizate pentru a fi atinse obiectivele propuse, pentru incadrarea in bugetul stabilit si pentru asigurarea calitatii serviciilor prestate.

In cazul gestionarii proiectelor de constructii, un manager cu vasta experienta in domeniu precum Adrian Ionita din Toronto trebuie sa isi asume toate responsabilitatile aferente lucrarilor si sa le gestioneze de la inceput pana la final in colaborare cu echipa sa de profesionisti.

Gestionarea corecta a proiectelor de constructii

Gestionarea proiectelor de constructii implica planificarea, coordonarea si controlul diferitelor sarcini implicate in derularea lucrarilor de constructii. Acestea ar putea include diferite tipuri de lucrari precum cele rezidentiale, comerciale, institutionale, industriale, civile si de mediu.

Rolul unui manager cu experienta precum Adrian Ionita din Toronto presupune de obicei sarcini complexe care se schimba dramatic de la un proiect la altul. O astfel de functie necesita abilitati complexe precum cele de comunicare eficienta, de cunoastere a procesului de constructie si de rezolvare a problemelor care apar pe parcursul acestor proiecte.

Un manager de top precum Adrian Ionita, impreuna cu echipa sa de profesionisti va ajuta sa va asigurati de faptul ca proiectul urmareste planul pre-stabilit pentru a-si atinge obiectivele propuse. Acestia gestioneaza proiectul astfel incat acesta sa se termine la timp si in limitele bugetului stabilit.

Echipa sa lucreaza conform codurilor, planurilor si specificatiilor aferente fiecarui tip de lucrare supervizata. O astfel de functie include si alte responsabilitati precum stabilirea bugetului si a programului de lucru al fiecarei echipe, selectarea subcontractantilor si a lucratorilor in cadrul fiecarei etape si dezvoltarea strategiei de comunicare pentru rezolvarea conflictelor.

Cele mai importante responsabilitati ale unui manager de proiecte

Cele mai importante responsabilitati ale unui manager de proiecte precum Adrian Ionita din Toronto se incadreaza in urmatoarele categorii:

 • Planificarea proiectului pe etape
 • Gestionarea costurilor aferente lucrarilor
 • Gestionarea corespunzatoare a timpului astfel incat proiectele sa fie finalizate cu succes in termenul stabilit
 • Evaluarea calitatii lucrarilor efectuate
 • Administrarea contractelor
 • Asigurarea indeplinirii conditiilor aferente de securitate la locul de munca pentru angajati
 • Gestionarea echipelor de proiect, definirea rolurilor si responsabilitatilor aferente fiecarui membru al echipei.

Ce mai face managerul unui proiect de constructii?

Managerii de top ai proiectelor de constructii precum Adrian Ionita din Toronto se ocupa de tot ceea ce presupune supervizarea derularii zilnice a unui proiect de la inceput pana la sfarsit.

O astfel de activitate ar putea include și urmatoarele responsabilitati:

 • Consultarea arhitectilor si a inspectorilor pentru a elabora un plan, inclusiv termenele de finalizare, resursele necesare si costurile implicate
 • Dezvoltarea programelor de lucru necesare pentru fiecare zi, de la pregatirea initiala a locatiei pana la finalizarea proiectului
 • Supravegherea muncii de zi cu zi o data cu inceperea constructiei, verificarea progresului si a calitatii constructiei
 • Asigurarea faptului ca locatia respecta reglementarile cu privire la siguranta constructiei
 • Actualizarea clientului cu privire la progresul lucrarilor.

In calitate de manageri ai unor proiecte de anvergura in domeniul constructiilor sau in alte domenii, profesionisti precum Adrian Ionita isi pot alege o echipa de manageri abilitati care sa supervizeze diverse departamente implicate in derularea procesului de constructie pentru a veni in intampinarea clientilor si a le oferi solutii de succes.


Leave a Reply