Tehnologia Ati Eyefinity

October 8, 2010 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Amd este initiatorul unei noi tehnlogii, tehnologia Ati Eyefinity.

Ce inseamna Ati Eyefinity? La ce foloseste Ati Eyefinity?

Eyefinity ofera posibilitatea de a conecta mai mult de 2 monitoare la o placa video(mai exact cu3 sau 6 pentru o singura placa grafica). Aceasta tehnologie ne ajuta deoarece avand mai mult de un monitor pe care afisam informatia, lucrul poate fi mai usor organizat, iar rezolutia creste exponential cu numarul de display-uri pe care il avem, drept rezulat avem o productivitate mai mare.
Din septembrie 2009, de la lansarea tehnologiei Eyefinity, a venit si cu varianta pentru 6 monitoare. Aceste placi au posibilitatea conectarii a 6 monitoare simultan. Toate acestea sunt conectate la o singura placa grafica. In acest caz avem o rezolutie de 5760×2160 pixeli. Beneficiul acesteia este ca putem vedea o cantitate foarte mare de informatii.

Trebuie sa precizez ca se pot conecta chiar si 4 din aceste placi grafice (Radeon HD5870)intr-un sistem performant oferind astfel posibilitatea conectarii a pana la 24 de monitoare simultan, cu un cost chiar mai mic decat a multor solutii multidisplay standalone existente pe piata pentru evenimente sau alte scopuri mai mult sau mai putin demonstrative. Cei de la ATI lucreaza in paralel cu producatorii de monitoare pentru a scoate pe piata o serie de display-uri cu o margine de maxim 3-4 milimetri care pot constitui un sistem multi display pentru orice cerinte.

Daca esti gamer:

Daca sunteti gameri-i aveti multe avantaje cu noua tehnologie Ati Eyefinity, unghiul de vizionare permis de un singur monitor este mult mai mic decat cel permis de 6 monitoare. Utilizând până la 6 monitoare poziţionate orizontal, placa grafică Ati Eyefinity permite marirea suprafetei vizibile din jocuri, beneficiind astfel de un unghi de vizualizare apropiat de cel uman.

-cand va jucati jocuri cu maisini aveti posibilitatea de a observa foarte usor ceilalti soferi ce incearca sa va depaseasca prin stanga sau dreapta.

-de asemenea, cand jucaţi shooter-e sau simulatoare de avioane, unghiul de vizualizare oferă posibilitatea observării rapide a inamicilor poziţionaţi în zonele laterale îndepărtate.


Tags: , , ,

Leave a Reply