Stoloni de capsuni certificati si alte solutii de la Pepiniera Moara

April 22, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

 

Interesul oricui are o pasiune pentru cultivarea pamantului, indiferent de plantele favorite, este ca soiurile diverse achizitionate sa fie productive si rezistente. Cand vine vorba despre capsuni, printre altele, este de preferat sa te orientezi dupa stoloni certificati, ca sa ai siguranta ca nu arunci banii in vant.

Pepiniera Moara este un reper cand vine vorba de calitate intrucat ofera produse calitative, stoloni de capsuni certificati, soiuri noi productive. Fiecare trebuie sa tina in fapt cont de o serie de aspecte atunci cand realizeaza o astfel de achizitie. Specialistii pepinieramoara.ro atrag indeosebi atentia asupra unei alegeri informate.

Conteaza conditiile climatice la care se pot adapta soiurile vizate, pentru a oferi productivitate si pentru a fi calitative. Numai astfel vei putea obtine fructe aromate, mari, ferme. Desigur, este unul dintre factorii pe care trebuie sa ii ai neaparat in vedere.

Atunci cand plantele sunt viguroase, cu atat mai mari sunt sansele de a obtine productia dorita. Pe site-ul mentionat stii ca gasesti solutii variate pentru soiuri noi diverse, selectate de specialisti dupa ani de cercetare, respectiv dupa ce au obtinut rezultate deosebite.

Capsunul – de interes pentru agricultori

Este preferata productia de capsuni intrucat acestea pot produce peste 20 de tone fructe raportat la un hectar. Se poate cultiva de altfel in cele mai multe zone ale tarii, ceea ce de asemenea este avantajos. Capsunul se regaseste in prezent in peste 20 specii, alaturi de o sumedenie de hibrizi.

Cu fructe roz sau rosii, in functie de soi, capsunul constituie un fruct delicios si la cautare mai ales vara. Ce este drept, varianta roz este una destul de rara. Are fructele deosebit de bogate in zaharuri si vitamina E, sunt gustoase, prezentand si proprietati terapeutice. Sunt o recomandare pentru hidratare de asemenea, intrucat au un continut de 90% apa.

Despre capsuni stim cu totii ca nu ingalbenesc, ci pastreaza mereu frunzele verzi. Chiar si iarna le poti observa sub zapada. Acestia emit stolonii, respectiv acele filamente subtiri si lungi din care apar alte plante tinere.

In ceea ce priveste alegerea soiurilor de capsuni, se regasesc numeroase solutii si la pepinieramoara.ro. Specialistii iti vor face recomandarile potrivite in functie de zona geografica si alte aspecte, deci e important sa te consulti cu ei cand cumperi. Cele mai populare si multe de altfel sunt soiuri ca Premial, Elsanta, Dana.

Daca interesul tau este sa ai parte de recolte bogate si permantente, poti avea in vedere acele soiuri care fructifica pe tot parcursul anului. Din nou este preferabil sa ceri recomandarea expertilor PepinieraMoara.ro.

Plantarea capsunului

Poti avea in vedere, dupa caz, plantarea manuala, respectiv cea mecanizata. Aceasta din urma se realizeaza cu ajutorul masinii speciale pentru plantarea rasadurilor.

In orice caz, trebuie sa ai multa rabdare la partea de plantare, pentru ca de aceasta depinde in mare masura cat de satisfacatoare vor fi rezultatele productiei. Cauta sa eviti greselile frecvente despre care auzi privitor la aceasta faza de productie.

Solutii complete pentru stoloni capsuni certificati, dar si afin sau alte soiuri de plante ce ofera productii bogate gasesti la Pepiniera Moara.


Tags: , ,

Leave a Reply