Sterozii si sistemul nervos

August 30, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Testosteroul este Wooow. Ocupa status de poveste in mass media internationala si pagini intregi in cele mai titrate ziare din lume (de exemplu Time). Se pare ca in ziua de azi toata lumea este pur si simplu intrigata de steroizi si testosteron. Si pare ca toata lumea isi doreste sa-si imbunatateasca fizicul.

Vorbim de un fel de inversare a rolului hormonal pentru ca in doar in an de zile poti ajunge la un fizic complet diferit, mult mai bine lucrat si atragator.

Dar cu ce riscuri? Oamenii se tem pe buna dreptate de efectele secundare a steroizilor si ajung sa cantareasca mult in balanta daca sa muste din fructul oprit sau nu. Tentatia este mare. Publicul laic a descoperit testosteronul si conceptul de inlocuire a testosteronului.

Steroizi, prohormoni pentru cresterea masei musculare

Culturistii recunosc ca utilizeaza steroizi si prohormoni. Si sunt ingrijorati de nivelurile de GH. Sunt atenti la sistemul endocrin asa cum o mama isi protejeaza noul nascut. Problema este ca mai toti bodybuilderii uita ca in casa mai exista inca un copil. Nu este la fel de frumos, nu are acelasi tip de farmec si daca nu s-ar manifesta uneori temperamental, cel mai probabil ar fi ignorat.

Acest copil din umbra nu este nimeni altul decat sistemul neurocrin. Si el este la fel de important pentru cresterea si dezvoltarea musculara. Unii specialisti merg mai departe cu presupunerile si cred ca daca ati acorda o atentie deosebita atat sistemului endocrin, cat si sistemului neurocrin, castigurile musculare ar fi mai semnificative si v-ar putea mentine puterea si performanta chiar si la 50 de ani.

Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine sau a va imbunatati sistemul nervos daca privim din punct de vedere nutritional si nu numai.

Sistemul nervos si steroizii

De cate ori vorbim despre sistemul nervos, facem analogii despre cat de bine seamana cu un sistem electric. Adevarul este ca nu are nimic de a face cu un sistem electric. Nu exista “fire”, iar electronii nu sar pur si simplu peste sinapse ca puricii.

Nervii se aseamana mai degraba cu glandele, asa cum sistemul endocrin este format din glande. Nervii dau semnale reciproce si organelor tinta indiferent daca sunt celule musculare sau glande endocrine prin schimb de lichide. Suna interesant, nu?
Acest lichid, un fel de agent chimic, contine ioni de sodiu care migreaza prin membrane. Si in ciuda tuturor analogiilor contrare, activitatea neurala are mai mult de a face cu legile hidraulicii decat cu legile electricitatii.

Daca sistemul nervos nu functioneaza corect, indiferent de motiv, sistemul endocrin nu poate functiona corespunzator nici el. Pur si simplu, risipeste hormoni ca o pompa stricata de apa.

Sistemul nervos este de asemenea responsabil pentru ingrijirea si hranirea muschilor. Un axon nervos motor se ataseaza unei celule musculare de o placa si astfel apare sinapsa neuromusculara. Un nerv motor trimite comenzi catre numeroase celule musculare, dar fiecare celula musculara primeste mesaje de la o singura celula nervoasa.

Pentru detalii suplimentare despre steroizi orali, cicluri steroizi si hormoni de crestere accesati www.steroizi.com


Leave a Reply