Site-ul dumneavoastra este pregatit pentru Black Friday 2016?

June 22, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

blackDaca aveti un magazin online si doriti sa participati la Black Friday 2016, iata ce trebuie sa faceti pentru a va asigura ca site-ul respectiv este pregatit pentru toti vizitatorii care ii vor trece “pragul” virtual.

1. Contactati furnizorul de retea. Discutati cu departamentul IT si asigurati-va ca ati planificat un numar mai mare de trafic pe site. Puteti lua legatura cu furnizorul de web hosting pentru a solicita informatii despre limitarile de trafic. Interesati-va si care sunt costurile pentru a face un eventual upgrade pe un server. In general, un server mai bun poate ajuta la manipularea traficului crescut si poate sustine volumul comenzilor. Nu uitati sa intrebati despre timpul necesar implementarii noilor masuri, astfel incat in ziua de Black Friday 2016 site-ul dumneavoastra sa fie deja pus la punct, pentru a evita orice potentiale probleme.

Viteza site-ului
In urma efectuarii unei analize pe un esantion de 26000 de site-uri, s-a ajuns la concluzia ca pentru timpul mediu de afisare a unui site este de 3.9 secunde. Daca vizitatorii dumneavoastra asteapta mai mult de 3 secunde pentru a li se afisa o promotie speciala de Black Friday 2016, ati putea sa-i pierdeti, mai ales daca intra pe site de pe un dispoziv mobil (smartphone sau tableta). Deci, cum puteti sa ne asiguram ca site-ul se va misca rapid? Iata cateva sugestii.

2. Comprimati si redimensionati imaginile. Daca aveti orice imagini, in special pe pagina de pornire si in pagina de produs – asigurati-va ca sunt dimensionate in mod corespunzator. De exemplu, in cazul in care ati incarcat o imagine a unui produs cu o rezolutie foarte mare, chiar daca ea se afiseaza la 500 x 500 in pagina, browserul va avea in continuare nevoie de mai mult timp pentru a incarca toata imaginea originala.

Daca nu aveti timp sa va verificati site-ul pentru Black Friday 2016, va recomandam sa va uitati macar peste pagina de start si peste paginile celor mai populare produse pe care le comercializati. Optimizati-le macar pe acestea.

3. Afisati la vedere continutul care arata ca este sigur pentru cumparator sa comande din magazinul dumneavoastra online

4. Politica de retur ar trebui sa fie clara si usor de gasit. Lucrul acesta este important in general pentru orice magazin online, dar capata o valoare mai mare atunci cand vorbim de Black Friday 2016. Oamenii sunt putin constienti ca fac o cumparatura fiind impinsi de la spate de o reducere aproape greu de crezut, de aceea ei trebuie sa se convinga inca o data ca pot returna produsul respectiv si ca dumneavoastra aveti o politica clara in acest sens.


Tags: , ,

Leave a Reply