Sistemul tau de alimentare cu apa, asigurat de Shop Einstal

July 1, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Sezonul de vara este unul perfect pentru revovari. Indiferent ca stam la bloc, dar mai ales pentru cei care locuiesc la casa, vara este anotimpul perfect pentru a remedia mici defectiuni sau, dimpotriva, pentru a pune la punct un proiect pe care l-am amanat pe perioada sezonului rece. Este si cazul sistemelor de alimentare cu apa, care in cazul caselor de locuit reprezinta una dintre prioritatile principale ale proprietarilor.

Astfel, trebuie sa luam in calcul ca foarte multe locuinte din mediul rural nu beneficiaza inca de sistem centralizat de trasport si distributie a apei. Prin urmare, solutia cea mai la indemana pentru multi dintre noi o reprezinta hidroforul.

Vazut la un moment dat drept o solutie inovativa pentru mediul rural, pompele de tip hidrofor au devenit astazi mai mult decat banale. Acestea nu au nevoie decat un put sau o fantana amenajata, pentru a pompa apa si a o distribui, prin intermediul furtunurilor si tevilor de instalatii, in locuinta sau in gradina noastra.

Cum functioneaza insa un hidrofor?

Pana la a proceda insa la o instalatie de tip hidrofor de pe Shop Einstal sau orice alt magazin specializat in instalatii, trebuie sa stim cateva principii de baza despre pompele de tip hidrofor.

Asa cum am dat de inteles si mai devreme, un hidrofor este de fapt o instalatie de pompare a apei in instalatii,  a lichidelor in general, prin intermediul unor instalatii speciale, cu ajutorul aerului.

Astfel, hidroforul pe care il vom gasi la Shop Einstal este de tip clasic, prin care apa este adusa in instalatii prin intermediul unei pompe submersibile. Asa cum ii spune si numele, pompa trebie sa stea insa sub nivelul apei, astfel incat aceasta sa aiba capacitatea optima de pompare.

In plus, in acest fel vom evita defectiuni ale pompei-hidrofor, intrucat aceasta nu va trage aer, in gol, conducand la arderea acesteia. De aici, lucrurile sunt foarte simple, apa astfel captata si pompata fiind distribuita apoi prin intermediul furtunurilor si a instalatiilor speciale, pana la locuinta noastra.

Amenajeaza-ti gradina

Prin apelarea la Shop Einstal vedem insa ca visul nostru de a avea apa menajera in interiorul locuintei se apropie de realitate. De asemenea, daca locuim la casa si intentionam sa avem un sistem adecvat pentru irigarea gazonului de pe peluza, atunci un sistem de pompare si de stropire a apei este, de asemenea, binevenit.

Nu in ultimul rand, putem crea conditii pentru udatul gradinii, chiar daca in perioada caniculara trebuie sa consumam apa in mod cat mai rational, pe fondul secetei.


Tags: , , ,

Leave a Reply