Sfaturi pentru a-ti convinge copiii sa te ajute in casa

August 27, 2015 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Uneori, ca parinti ne asteptam sa gasim diagrama perfecta pentru a rezolva toate tendintele de dezordine din casele noastre create de ceimici. Insa chiar si cele mai bune principii menite a-ti pune ordine in viata nu vor fi un succes daca nu sunt respectate alte principii. Aceste sfaturi te pot ajuta sa faci din munca casnica o sarcina de succes chiar si pentru copii.

1. Fii rezonabil in asteptarile tale

cand-copilul-nu-este-cuminteCerceteaza care sunt treburile pe care copilul tau ar fi capabil sa le manipuleze. Uneori, o sarcina in casa poate fi dincolo de nivelul sau capacitatea copilului si, uneori, o simpla modificare il poate ajuta sa atinga succesul.

De exemplu, daca doresti sa inveti copiii sa-si aseze hainele in dulapuri, asigura-te ca tija pentru umerase si rafturile nu sunt la un nivel prea inalt. Daca vrei ca paturile sa fie facute frumos zi de zi, tine cont de faptul ca pentru copii a manevra un cerceaf, plapuma, patura sau pernele se poate transforma intr-un loc de munca foarte obositor. Posibil sa fie nevoie sa simplifici sau sa modifici lucrurile din casa pentru a le face mai accesibile copiiilor tai.

2. Fii un exemplu

Daca copiii vostri va vor vedea pe voi ca adulti in mod constant ca lasati balta treburile casnice, sunt sanse mari ca vor invata sa faca acelasi lucru. Luati in considerare alcatuirea unui program intr-un anumit moment al zilei, atunci cand cele mai multe dintre treburile casei trebuie efectuate. Daca toata lumea lucreaza impreuna este mult mai motivant decat atunci cand unul trebaluiesti, iar altul sta si rade si se joaca.

3. Implicati copiii in procesul de selectie a sarcinilor

Cu cat mai mult copiii se simt implicati in luarea deciziilor, cu atat mai mult ei vor simti dreptul de proprietate asupra acestor responsabilitati. Luati in considerare alcatuirea unui consiliu de familie inainte de punerea in aplicare a unui nou sistem de atribuire a treburilor casnice facute de catre copii.

4. Luati in considerare recompensele

Ai de gand sa acorzi o indemnizatie pentru treburile efectuate sau vrei sa-i permiti alte privilegii in schimbul muncii efectuate? Este un sistem de autocolant cel mai potrivit pentru familia ta? Determina ce sistem de recompense ar fi cel mai bine in cazul vostru si si nu uita sa subliniezi usor recompensele evidente pentru a avea o casa curata si organizata.

5. Asigurati-va ca graficul de curatenie este vizibil

Multi copii au nevoie sa vizualizeze propunerile pentru a-i ajuta sa inteleaga idei complet noi. Postarea graficului la vedere ii poate ajuta sa ramana concentrati. In cazul in care oamenii din familia ta au alte tendinte de invatare, luati in considerare citirea cu voce tare a sarcinilor fiecaruia.


Tags: , , ,

Leave a Reply