Roti industriale pentru nevoi speciale

February 1, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Rotile vin intr-o multitudine de dimensiuni si sunt fabricate dintr-o mare varietate de materiale, cum ar fi cauciuc, otel si materiale plastice. Utilizarea lor depaseste cu mult sectorul transporturilor. Multe lucruri pot fi mutate cu ajutorul rotilor: carucioare de cumparaturi, scaune de birou, paturi de spital, masini mici si mari si echipamente industriale.

Intr-o serie de industrii este necesar sa se utilizeze carucioare grele si containere care pot tine si trage greutati uriase. Unele zone de productie industriala nu ar fi aceleasi fara ele si exista doar datorita rotilor special concepute si fabricate care pot suporta astfel de incarcaturi extreme.

Termenul industrial pentru astfel de roti este “rolele industriale”. In general, rotile sunt montate pe o furca. Acestea pot fi mici si usoare, de exemplu pentru echipamente medicale si de birou sau pe carute de cumparaturi. Rolele industriale, pe de alta parte, sunt de obicei mult mai mari si mai grele si adesea au un miez din fonta si un pneu din cauciuc sau plastic.

In special, cauciucul functioneaza excelent pe suprafete umede, deoarece acestea asigura o aderenta excelenta si reduc zgomotul. Pe pardoseli din beton neted, un material diferit, rasina fenolica, este adesea folosit pentru astfel de roti. Uleiul si grasimea nu se ataseaza cu usurinta la acest material, dar aceste roti pot purta la fel de mult ca rotile din fonta. Ele sunt fabricate din otel carbon si forjate de ciocane industriale extrem de grele la temperaturi foarte ridicate. Rotile terminate pot fi utilizate in medii de pana la 425 de grade Celsius.

Rotile grele de ruliu trebuie adesea sa poata absorbi socurile, mai ales cand incarcaturile grele sunt aruncate In carute, ceea ce este destul de comun in multe regiuni industriale. Impactul unor astfel de picaturi poate pune accentul pe rotile rulourilor. Pentru a le face mai rezistente la stres, acestea sunt adesea fabricate din materiale care absorb socuri. Acest lucru extinde semnificativ durata de viata a rotilor si, prin urmare, mentine costul de inlocuire destul de mic.

Alegerea celor mai potrivite roti grele va afecta nu numai costurile rezultate din timpul de intrerupere a muncii, ci si sanatatea angajatilor, siguranta si productivitatea. Privind la conditiile podelei este primul pas pentru selectarea unor role fixe sau mobile. Greutatea, viteza si uneori temperaturile si rezistenta chimica sunt alti factori care trebuie adesea luati in considerare. Nu In ultimul rând, factorii ergonomici si de zgomot ar trebui luati in considerare pentru sanatatea si siguranta angajatilor.

Proiectarea unor roti grele, cum ar fi rotile din otel, care sunt functionale si durabile, reprezinta o provocare interesanta pentru ingineri.

Rotile concepute perfect, de obicei sunt dotate cu o margine de taiere si cu o suprafata de prindere pentru taierea si perforarea jantei sau marginii dispozitivului. Fiecare dintre aceste roti include unelte asociate pentru rotirea rotilor. Transmisia pentru roata de tractiune este cuplata cu angrenajul de tuns, in timp ce una din celelalte roti de viteza roteste ambele roti de taiere si de tractiune.


Leave a Reply