Persoane care lucreaza la un cabinet de avocat

May 17, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

In Sibiu exista destul de multe firme de avocatura si avocati independenti asa ca daca aveti nevoie de servicii de consultanta sau pe cineva care sa va reprezinte aveti destule alternative.

Trebuie sa stiti ca la un cabinet de avocat in Sibiu nu veti gasi doar avocati ci si alte persoane care isi desfasoara activitatea acolo. Daca stiti cine sunt aceste persoane si cu ce se ocupa, acest lucru va poate ajuta sa fiti un client mai informat si sa faceti reprezentarea avocatului dumneavoastra mai eficienta.

De regula, un cabinet de avocat in Sibiu, daca este vorba despre unul mai mare poate sa aiba parteneri. Acestia sunt proprietarii unei firme si, de regula, sunt cei mai experimentati avocati din firma si in consecinta, practica cele mai mari tarife. De asemenea, pot sa fie asociati. Acestia sunt angajati de o firma insa nu sunt proprietari.

De regula, acestia sunt foarte buni specialisti insa au mai putina experienta decat partenerii firmei. Desi difera de la caz la caz, de regula acestia trebuie sa lucreze destul de mult inainte de a fi luati in considerare pentru un parteneriat. Datorita faptului ca nu au asa de multa experienta, ei percep un tarif mai mic.

Exista cazuri in care un cabinet de avocat in Sibiu poate angaja alti avocati sub forma de contract de colaborare pe o perioada limitata. Acestia sunt de regula platiti cu ora si au tarife destul de ridicate pentru a-si acoperi cheltuielile de deplasare si pentru a face si profit.

In unele situatii, persoanele care au lucrat in domeniu si s-au pensionat din cauza varstei sunt chemate si le este oferit un contract de consiliere. Acestia se numesc consilieri si sunt folositi pe anumite cazuri mai speciale, profitandu-se de experienta lor vasta si pe cazurile deja rezolvate anterior.

Pentru a ajunge avocati, toti studentii trebuie sa-si faca stagiul la un cabinet de avocat in Sibiu sau in alte orase. Prin urmare, daca va prezentati la un astfel de cabinet veti da si peste acesti stagiari care fac munca de cercetare si asista la pregatirea si documentarea cazurilor.

Juristii sunt persoane care au studii de drept insa nu sunt avocati. Ei sunt folositi si in cazul altor companii pentru a oferi asistenta juridica. Pe masura ce acestia acumuleaza experienta, sunt asimilati cu avocatii si pot sa devina asociati. Acestia pot sa lucreze sub supraveghere si sunt folositi la inceput pentru lucruri de rutina si care necesita mai putina pregatire.

Intr-un cabinet de avocat drept civil Sibiu puteti intalni si o secretara. Aceasta se ocupa cu detaliile administrative si cu punerea in ordine a tuturor dosarelor la cazurile care sunt incredintate firmei si dgreveaza astfel pe ceilalti angajati de aceasta munca care este mare consumatoare de timp.


Tags: , ,

Leave a Reply