Orice problema la laptop are si o rezolvare: service laptop-uri

December 19, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Supraincalzirea laptop-ulu este o problema cu care fiecare utilizator se confrunta cel putin o data in viata. Aceasta incalzire apare atunci cand componentele hardware se incalzesc prea tare, iar in urma acestui fenomen temperatura creata ajunge sa depaseasca temperatura pe care o poate suporta carcasa laptop-ului. Cauzele sunt diverse, insa sunt si situatii in care proprietarul laptop-ului il tine pe acesta pe o suprafata din cauza careia se incalzeste, cum ar fi pe pat sau pe scaun. In mod normal, laptop-ul ar trebui sa aiba sub el un suport care sa-i asigure ventilatia. Indiferent de problemele cu care se confrunta laptop-ul, indicat este sa mergeti la cel mai bun service laptop-uri pentru a avea siguranta unei reparatii profesioniste si de durata. Supraincalzirea laptop-ului poate avea si o alta cauza: praful.

Acesta blocheaza aerisirile echipamentului sau se aduna in jurul componentelor. Indiferent de situatie, rezultatul este acelasi: temperatura ajunge sa creasca in interiorul carcasei. Cum nu putem evita depunerea prafului, putem duce laptop-ul la curatat o data la trei luni la un service laptop-uri. Asa cum spuneam, si pozitionarea gresita a laptop-ului poate duce la supraincalzirea acestuia. Evitati sa il tineti pe pat, pe covor sau pe picioare, deoarece sansele de aerisire sunt minime in aceste conditii. Suprasolicitarea procesorului este o alta cauza a supraincalzirii. Atunci cand utilizati prea multe aplicatii, acestea cresc viteza de procesare a laptopului, iar temperature va creste foarte mult. Specialistii nu recomanda inchiderea programelor, ci sa va cumparati un cooler extern.

Se inlocuiesc si tastele

La un service laptop-uri ca acesta va pot fi inlocuite si tastele in cazul in care acestea nu mai functioneaza corespunzator. Important este sa va prezentati cu laptopul imediat la un service pentru a preintampina aparitia altor probleme. Pornind de la faptul ca echipamentele sunt fragile, sansele ca orice componenta sa se defecteze sunt mari. Tastele se tin la la locul lor cu ajutorul unui suport ce are forma unei coroane. Pentru ca aceasta sa iasa este nevoie de un soc puternic. Probleme pot aparea si in momentul in care uitati un obiect pe laptop si inchideti brusc ecranul. Chiar daca LCD-ul nu va fi afectat, cu siguranta tastele vor avea de suferit. Insa orice problema o veti rezolva la un service laptop-uri, asadar, in cazul in care nu va pricepeti si nu dispuneti de echipamentele necesare, mergeti cu el la un specialist.

Printre cele mai frecvente situatii legate de problemele ce pot aparea la un laptop se numara lipsa driverelor corespunzatoare. Sunt utilizatori care au instalat sisteme de operare ca Windows 7, dupa care s-au trezit ca nimic nu le mai mergea in calculator. Astfel ca au inceput sa caute pe Internet programe si drivere on-line. Insa ca sa nu va chinuiti sis a il dati peste cap, puteti apela la ajutorul specialistilor de la un service laptopuri.


Tags: ,

Leave a Reply