Obiective turistice neaparat de vazut intr-o vacanta in Maldive

August 14, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Daca te atrage marea si vrei sa profiti cat mai e vreme frumoasa de peisajele inedite pe care le ofera, atunci e timpul sa te pregatesti pentru o vacanta. O destinatie turistica spre care se orienteaza tot mai multi romani este Maldive, definita de plajele deosebite cu nisip fin, alb. Contrasteaza excelent cu albastrul intens al recifurilor impunatoare si a vegetatiei specifice locului.

Poti sa ai in vedere o vacanta in Maldive atat pentru a te relaxa, dar si pentru a vizita, pentru a incerca sporturi diverse. Este locul perfect pentru tine daca esti in cautare de distractie.

Poti face snorkeling, scufundari pentru a-ti incanta privirea cu miile de specii colorate de pesti. Cu siguranta destinatia este un refugiu ideal pentru tine daca doresti sa iti gasesti linistea, fiind o recomandare si pentru luna de miere.

Daca te atrage ideea, poti consulta lista de oferte pe care ti-o propune Ikaturism, agentie de turism cu experienta. Te invit sa descoperi cateva dintre atractiile pe care le poti vizita in Maldive!

Piata de Peste, Male

Un loc recunoscut mai ales pentru activitatile comerciale pe care le desfasoara, unde negustorii isi expun produsele este Piata de Peste, din Male. Gasesti acolo legume si fructe specifice, peste proaspat.

Pot spune despre acest loc ca este de top in Maldive, de obicei fiind mai aglomerat, insa asta ii da un farmec aparte. Nu putini sunt cei care doresc sa profite de posibilitatea de a face cumparaturi proaspete. De altfel, atrage si piata care este curatata si spalata in fiecare zi.

Galeria Esejihi

O constructie care dateaza din 1870, cladirea constituie o gazda excelenta pentru galeria artistilor, un atelier pentru acestia. In cadrul sau sunt deci promovate arte contemporane din regiunea Maldive, dar si de tip traditional.

Galeria Esejihi este cea unde poti vedea expozitii diverse, dar si de unde poti cumpara opere de arta realizate de artisti locali. Daca esti deci pasionat de asta, nu trebuie sa ratezi aceasta atractie.

Vechea moschee de Vineri

In conditiile in care te atrag obiectivele cu incarcatura religioasa, atunci Hukuru Miskiiy este o destinatie pentru tine. Cu o vechime destul de mare – 1656 – aceasta se prezinta sub o structura din coral, de asemenea infrumusetata de tot felul de sculpturi si decoratiuni cu scripturi coranice. Poti vedea aici mormintele ce comemoreaza eroi, sultani, respectiv nobili.

Este fara doar si poate un loc linistit, calm, deci potrivit pentru tine, mai ales daca manifesti interes faa de cultura islamica a locului. Trebuie sa ai grija la vestimentatie, pentru ca nu se intra oricum acolo.

Muzeul National Male, centrul de scufundari Bluetribe Moofushi, reciful HP, Utheemu Ganduvaru -resedinta istorica a sultanului Mohamed Thankurufaan – sunt doar alte cateva atractii pe care iti vei dori sa le vezi intr-o astfel de vacanta exotica. Cert este ca nu ai timp sa te plictisesti in Maldive.

Bineinteles, poti avea in vedere si alte oferte vacante turistice de la Ikaturism, in functie de ceea ce te intereseaza sa vezi. Descopera intreaga lista a acestora pe pagina oficiala a agentiei – ikaturism.ro.


Tags: ,

Leave a Reply