O locuinta cu comfort ridicat

November 2, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

casutaAtunci cand doresti sa renovezi un apartament, nu trebuie sa te gandesti doar la infrumusetarea acestuia, ci si la lucrurile utile de care acesta are nevoie. Si nu numai acesta, caci unele dintre lucrurile utile vor avea rolul de a- ti oferi chiar tie un comfort mult mai mare in propria casa. De exemplu, orice locuinta are nevoie de izolatie, pentru ca o izolatie aduce destul de multe beneficii atat pentru lucuinta, cat si pentru dumneavoastra. Iar cand spun acest lucru, ma refer la tipurile de izolatii cele mai comune si cele mai benefice, adica la hidroizolatii si termoizolatii. Atat hidroizolatiile, cat si termoizolatiile, au diverse roluri in sporirea comfortului, iar pe cele mai importante dintre acestea le vom discuta imediat pe scurt.

Hidroizolatiile pot fi perceputa ca fiind o masura pe care trebuie sa o luam atunci cand riscam ca apa sa patrunda in locuintele noastre, prin unele fisuri din pereti sau fundatie. Trebuie stiut insa ca hidroizolatia nu inseamna lipirea unui celofan pe perete, asa cum sunt de parere foarte multi oameni, ci reprezinta niste lucrari complexe, care trebuie realizate cu ajutorul unor materiale speciale si performante. De exemplu, membrana bituminoasa este unul dintre materialele folosite cel mai frecvent in lucrarile de hidroizolatii. Aceasta membrana bituminoasa are diferite caracteristici si efecte benefice in acest tip de lucrari, insa in ziua de astazi ea a fost cam inlaturata, diversi produsi biochimici luandu- i locul. Si asta se datoreaza in special faptului ca in ziua de astazi sunt la putere materialele ecologice, iar acest produsi biochimici sunt intr- adevar unii ecologici. Probabil multi dintre voi isi pun intrebarea “ La ce sunt buni produsii ecologici?”, iar raspunsul este unul destul de simplu si scurt si nu poate fi decat “ La sanatate”. Da, este adevarat produsii ecologici fac bine atat locuintelor noastre, cat si sanatatii noastre.

Termoizolatiile sunt foarte frecvente in ziua de astazi in tara noastra si constau in niste lucrari menite sa izoleze termic locuintele noastre sau cel putin, unii pereti ai acestora. La prima vedere, o termoizolatie pare usor de realizat, insa nu este deloc asa, si veti vedea si de ce. O termoizolatie nu consta numai in lipirea de polistiren expandat pe suprafata unui perete, ci ea constituie lucrari complexe, care trebuiesc realizate numai de mana de lucru profesionista. Mai mult decat atat, trebuie mentionat ca termoizolatia se realizeaza pe exteriorul peretilor, din mai multe motive. Nu in ultimul rand, atunci cand se doreste aplicarea polistirenului expandat pe suprafata peretelui, trebuie intai ca peretele sa se verifice cu ajutorul unei bande adezive. Metoda este una simplu, trebuie sa se lipeasca banda adeziva pe perete si atunci cand ea este dezlipita, in cazul in care varul ramane pe ea, acesta trebuie dat de urgenta jos, pentru ca in caz contrar, termoizolatia nu va fi una corecta.


Tags: ,

Leave a Reply