Navigarea fara tinta pe net, boala secolului

September 4, 2015 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

InternetIn medie, petrecem 3-4 ore pe zi raspunzand la mesaje. De aceea, oamenii cu care ne pierdem timpul au devenit flagelul vietii de afaceri moderne, impiedicand productivitatea si enervandu-ne blocati in acest proces. Uneori este greu sa scapi, mai ales cand cel care pierde-vara este seful tau sau vreun prieten care-ti spune povesti incoerente despre anii de liceu. Dar, in multe alte situatii, putem lua masuri pentru a recastiga controlul asupra timpului si programului propriu. Iata cum.

Stabileste metoda preferata de comunicare. Aproape toata lumea are o preferinta de a comunica intr-un anumit fel. Unii urasc vorbitul la telefon, un obicei dezvoltat de ani de zile, iar printre ei ma numar si eu. Prefer e-mailul, pentru ca pot raspunde atunci cand am timp si, de obicei, sunt foarte rapid cu raspunsurile. De multe ori putem limita agravarea si “hartuirea” prin intermediul mai multor canale, informandu-ne in mod proactiv colegii despre cel mai bun mod de a ajunge la noi, fie ca este vorba de apeluri telefonice, texte, e-mailuri sau chiar tweet-uri.

Stabileste agenda de intalniri. Intalnirile inutile sau incoerente reprezinta o cota disproportionat de mare de scurgere a timpului la locul de munca.


Tags: ,

Leave a Reply