Metode de relaxare care sa combata efectele stresului

May 2, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

O boala de actualitate care afecteaza din ce in ce mai multe persoane, se refera la depresie. Drumul catre dezvoltarea unei stari de acest gen este destul de lung si poate incepe cu un nivel de stres greu sau prost gestionat. Asadar ca prima recomandare este sa invatam sa traim mai relaxat, sa imbinam in mod eficient munca cu timpul liber, pentru a echilibra starea de povara cu care ne intalnim adesea din cauza suprasolicitarii.

Relaxarea este un termen prea vag si poate defini diverse activitati, conform cu interpretarea pe care o face fiecare cu privire la starea de bine recapatata. Nu putem omite nici manierele moderne, intrucat tot mai multi considera ca a naviga online pret de cateva minute sau a vorbi cu cineva drag inseamna o maniera utila de a se detasa de munca si de activitatea in curs ce preseaza nervii si rabdarea.

Din randul celor mai populare metode antistres se numara:

  • Meditatia si exercitiile de respirat. Poate parea banal insa tehnicile de respiratie sunt menite sa ofere corpului nivelul de oxigen optim. Acest lucru poate echilibra functionarea organismului si mai ales in momente de tensiune se pot stapani starile corelate cu agitatia. Pentru cei care prefera meditatia, este cunoscut faptul ca trebuie sa existe o stapanire de sine si un exercitiu constant pentru a realiza tehnici ce ajuta la starea de bine si de calm. Pentru inceput se poate miza pe un curs de yoga pentru incepatori.
  • Acestea pot avea actiune locala, fix asupra zonei in care se resimte durere si tensiune musculara. Varietatea de masaje face ca orice clasa de persoane sa poata opta pentru astfel de metode de relaxare. Spre exemplu, exista actualmente o preferinta aparte pentru masaje asa cum sunt oferite de masajclub.com. O simpla cautare iti poate demonstra cat de populare sunt astfel de masaje, mai ales in randul reprezentantilor masculini. Asadar, cauta masaj erotic sector 1 sau pentru orice zona care iti este mai aproape si descopera varietatea de masaje care iti promit o relaxare altfel. Nu poti sti daca sunt eficiente, pana cand nu incerci.
  • Dieta alimentara. Ceea ce consumi poate determina o amplificare a starilor de stres. Spre exemplu, cafeaua este si cea care cauzeaza cresteri ale hormonului de stres. In loc de cafea ai putea servi ceai. Nu numai cafeina este de evitat, ci si mancarurile nesanatoase, ce pot determina ca digestia sa fie ingreunata, iti fura din doza de energie zilnica si te face sa te simti mai obosit, mai epuizat.
  • Desi poate suna banal, muzica are un efect dintre cele mai notabile. Se pare ca ritmul muzicii relaxante poate regla bataile inimii. 30 de minute o sesiune de ascultare a muzicii preferate poate fi micul ragaz al corpului in a-si reveni din starea de presiune si tensiune.

Pe principiul „pauzele lungi si dese, cheia marilor succese” conteaza si perioadele de odihna pe care ti le acorzi. Acest obicei ajuta la restabilirea unei stari de bine. Oboseala poate fi cu atat mai accentuata cand vine vorba de stres acumulat. Asadar, pauzele mai lungi, zile de concediu sunt de preferat pentru momentele in care va resimtiti presat de munca si nu numai.


Leave a Reply