Let’s talk about … fashion

October 7, 2010 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Plecând de la un citat foarte drag mie de-al lui Balzac, parafrazez: Unii oameni se gătesc,unii se îmbracă iar alţii doar se acoperă, putem vorbi puţin despre modă. De la cine pornesc trend-urile în modă? Cine pe cine influenţează şi cine de la cine se inspiră?

Cu siguranţă aceasta este o discuţie foarte lungă, dar putem să ne amintim câteva aspecte foarte importante vieţii cotidiene. Vârsta, clasa sociala, iq-ul, sfaturile marilor designeri, vedetele sau pur şi simplu părerea celuilalt sex sunt câteva din pricinile vestimentare. Moda este o “ţinută”, este un “stil”, nu este numai corectitudinea cu care îţi înveleşti corpul.

Când vine vorba despre vârstă înţelegem uşor că ceea ce încadrează o fetiţă potrivit întrun outfit de trotuar nu încadrează şi o femeie în plină floare a vârstei.

Factorul de clasă socială numără în stil mare banii cheltuiţi pentru o pereche de jeansi la modă sau un top sexy agreat de toată lumea.

Marii designeri ies periodic pe podium cu o multitudine de creaţii care de care mai inovatoare şi mai impresionantă care ne iau ochii atât la nivel de gamă couture cât şi la cel de piaţă. Detalii legate de consistenţă, tema şi stilul colecţiei sunt luate foarte în serios de aceştia, deci asta ar trebui să facem şi noi. Bineînţeles statura şi greutatea reduc la jumătate tendinţele fashion-iste, aşa că mare grijă!


Tags: , ,

Leave a Reply