Lampile UV de la Precisa – eficiente in lupta cu Covid-19?

July 30, 2020 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

De pe o zi pe alta numarul infectatilor cu Covid-19 creste ingrijorator de mult. Daca nu suntem uniti si daca nu respectam in primul rand recomandarile autoritatilor, riscam sa ajungem in pragul in care ne vom obisnui sa traim cu virusul, nu sa mai cautam o metoda prin care sa il combatem.

In State, spre exemplu, se lucreaza intensiv la un antidot, la un vaccin pentru Covid-19. Nimeni nu stie cand va fi gata sau ce eficienta va prezenta. Insa, pana atunci, ce putem face pentru a ne proteja de acest virus? Sunt oare lampile cu UV eficiente in lupta cu Covid-19?

Ce spun cercetatorii despre lampile UV

Potrivit cercetarilor realizare in cadrul Universitatii California din Santa Barbara, una dintre principalele aplicatii ale lampilor UV se adreseaza sectorului medical. Este vorba despre dezinfectarea eficienta a echipamentelor de protectie pe care personalul medical le foloseste.

Cei la consortiul creat in jurul SSLEEC lucreaza intens la tehnologia LED ultaviolet. Iata ca la inceputul lunii aprilie au putut afirma ca testele realizate de ei arata cum lampile UV sterilieaza suprafetele in proportie de 99,9% de noul coronavirus in doar 30 de secunde.

Studiul a fost realizat pe tehnologia imprumutata din industria auto, acolo unde lampie UV sunt folosite pentru sterilizarea interioarelor masinilor.

De exemplu, lampine cu lumina UV-C, precum cele disponibile in categoria de aparate si echipamente de laborator de la Precisa, se recomanda a fi folosite doar acolo unde nu se afla nicio persoana in timpul dezinfectiei. De ce? Chiar si o expunere mica la UV-C poate cauza arsuri, cele mai multe dintre ele la nivelul ochilor.

Pe precisa.ro vei regasi lampi UV-C cu recilculare, pe stativ, lampi clasice cu stativ si lampi UV-C cu recirculare ce pot fi aplicate direct pe perete. Detalii despre fiecare model in parte regasesti in mediul online, in cadrul site-ul oficial al celor de la Precisa.

Consumabilele de laborator, o alta categorie de interes de pe precisa.ro

Ca tot am adus in discutie acest magazin online, magazin in care se regasesc doar echipamente si aparatura de laborator de la producatori de breasla de pe aceasta piata de profil, vreau sa iti mai povestesc de el.

Produsele de aici sunt diverse, impatite pe categorii sugestive precum aparatura de laborator, diverse consumabile de laborator, aparatura pentru testarea materialelor de constructii, kituri si teste rapide, materiale didactice, produse microbiologice, reactivi si chimicale, sticlarie de laborator, dar si ustensile si intrumentar de laborator.

In categoria de consumabile pentru laborator de la Precisa iti sunt puse la dispozitie o multime de membrane filtrante, cartuse de extractie, dar si hartie de filtru. Bineinteles, din aceasta categorie nu putea lipsi hartia indicatoare de pH, extrem de necesara si de comuna. Pe aceasta o regasim atat in laboratoare de specialitate, cat si in institutii publice. Cu siguranta stii ce e si ce face.

Daca isi doresti sa igienizezi spatiile de acasa sau orice spatiu inchis sau deschis, atunci ia legatura cu expertii de la Precisa pentru a obtine o cotatie de pret pentru lampile UV-C.


Tags: , ,

Leave a Reply