La ce sunt utile drujbele?

February 25, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Drujbele sunt acele echipamente care pot sa fie folosite atat in uz casnic cat si in un profesional, pentru a taia lemne. Se pot utiliza drujbele de exemplu pentru a taia lemnele acasa in gospodarie care urmeaza sa ajunga in semineu sau in centrala cu lemne.

Se pot utiliza si drujbe mai mari pentru a taia trunchiuri de copac, sau crengi de copaci, iar exemplele pot continua. Putem aminti si faptul ca drujbele pot sa fie utilizate si in scopuri artistice, astfel ca multi artisti se folosesc de drujbe pentru a sculpta in gheata de exemplu.

In ceea ce priveste aceste unelte speciale, trebuie mentionat faptul ca ele pot avea motoare electrice, ceea ce inseamna ca pentru a fi utilizate, este necesara o sursa de energie electrica in apropiere. De regula aceste drujbe sunt ideale in gospodarie, pentru ca departe de casa, nu pot fi utilizate pentru ca nu exista sursa de curent electric la indemana.

Exista deasemenea si drujbe care au motoare pe benzina, si care sunt foarte apreciate. Majoritatea romanilor care au acasa in gospodarie o drujba, detin un model pe benzina. Acestea sunt mai usor de manevrat, nu au cabluri care sa incurce in timpul lucrului, si pot fi utilizate oriunde, atata timp cat sunt alimentate cu carburant.

In ceea ce priveste alegerea drujbei, fiecare poate avea propriile preferinte. Unii se orienteaza spre drujbe care au motor electric, altii isi indreapta atentia spre drujbe pe benzina.

Exista deasemenea situatii in care unii isi doresc drujbe de la marii producatori de pe piata precum Stihl, Husqwarna, Bosch, Heinner sau Makita, in timp ce altii se orienteaza spre cele mai ieftine drujbe de pe piata.

De regula, cei care isi doresc drujbe de la producatorii amintiti anterior, sunt cei care au nevoie de drujbe profesionale. Pentru oamenii care au nevoie de o drujba in gospodarie pentru taierea lemnelor de foc sau pentru curatarea copacilor, Vexio dispune de drujbe ieftine de vanzare, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Motoferastrau Dac 506, 3 CP, 450 mm, 6.5 kg de la Ruris reprezinta cea mai buna solutie pentru toti cei care au nevoie de un asemenea echipament in gospodarie.

Toti cei care trebuie sa taie lemne pentru foc sau sa isi curete copacii, pot utiliza o asemenea drujba, care are un motor de 3.0 CP, care este puternic si care poate debita aproximatic 2.5 metri cubi de lemne in mai putin de o ora.

Fierastrau electric Ruris, DAC 316e, 1600 W, 350 mm reprezinta deasemenea o solutie ideala pentru cei care au nevoie de un asemenea echipament in propria gospodarie. Se poate folosi o asemenea drujba si pe santier sau in atelierele in care se prelucreaza lemnul, are avantaje majore precum lipsa noxelor si zgomot redus.

Fierastrau cu lant Einhell GH-EC 1835, 1800W poate reprezenta deasememea o solutie pentru cei care isi doresc o drujba acasa. Aceasta drujba este electrica, are o alimentare la 230 – 240 V, si are o putere de 1800 W. Lungimea de taiere a sa este de 325 mm, in timp ce lungimea lamei este de 35 cm. Viteza de taiere a drujbei este de 13.5 m/s, in timp ce capacitatea rezervorului de ulei este de 160 ml.

Acestea sunt doar cateva exemple de drujbe ieftine pe care le puteti gasi la Vexio, si care pot face fata cu succes activitatilor din gospodaria dvs.


Tags: , , ,

Leave a Reply