La ce sa fim atenti cand cumparam un apartament

October 5, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

In alegerea unui apartament, fie ca este vorba de cumparare sau inchiriere, trebuie sa avem mare grija la toate detaliile pentru a nu ne trezi cu surprize pe parcurs. Banii sunt primul criteriu dupa care alegem o locuinta. In functie de cati dispunem, ne orientam si dupa locuinta mult dorita. Insa chiar daca avem banii necesari este posibil sa nu dam o prea mare importanta imperfectiunilor care ar putea crea probleme serioase mai tarziu. In cazul in care nu dispunem de o suma prea mare, nu trebuie sa ne grabim sa cumparam ceva mai putin confortabil decat ne-am dori. Sunt insa si apartamente Bucuresti mici si cochete al caror pret este demn de luat in seama.

In cautarea locuintei ideale, trebuie avut in vedere si cartierul unde veti sta. Acesta trebuie sa aiba toate conditiile unui trai decent la bloc, sa aiba strazile laminate si vecini cat se poate de civilizati. Cu cat va apropiati mai mult de centru, cu atat conditiile si standardele incep sa creasca. La periferie puteti gasi si apartamente decente care sa va permita un trai pe masura. Romanii cauta apartamente Bucuresti la un etaj intermediar. Viitorii cumparatori sau chiar si chiriasii se feresc de apartamentele situate la ultimul etaj, deoarece aici se pot confrunta cu diverse probleme cum ar fi infiltratiile ori izolatia de pe acoperis care nu este perfecta in cele mai multe cazuri.

Daca vrem sa achizitionam vara apartamentul, este posibil sa nu ne dam seama de astfel de probleme decat la prima ploaie. Asadar, trebuie avuta mare grija in alegerea apartamentului si sa nu ii credeti pe cuvant pe proprietarii care doresc sa il vanda, deoarece interesul lor este sa scape de apartament. Pentru a-si pacali potentialii cumparatori, proprietarii dau cu var si acopera urmele urmele de ploaie, astfel ca potentialii clienti nu isi dau seama de ceea ce ascund proprietarii. In acest caz, indicat este sa mergeti la administratie sa va interesati daca s-au facut de curand lucrari la acoperis.

Ce sa nu alegeti

Apartamentele cele mai expuse la vant si intemperii sunt cele situate pe colt. In acest caz, temperatura in casa va fi mai mica. Aveti grija ca macar apartamentul sa fie izolat. Tamplaria trebuie sa fie in cele mai bune conditii. Uitati-va la ferestre, dar si la usa pentru a observa daca vantul nu intra in casa. Cele mai bune apartamente pe care vi le recomanda si agentii imobiliari sunt cele situate la mijlocul blocului, inconjurate de alte apartamente. Putini pereti sunt afara, asa ca veti avea mai multa caldura in apartament. Sa nu uitam sa ne asiguram de anul construirii blocului. Cu cat este mai vechi, cu atat este mai predispus sa aiba probleme in cazul unui cutremur. Puteti avea si neplaceri cu instalatiile de apa care si-au depasit durata de viata. Daca nu sunteti 100% convinsi ca apartamentul trebuie cumparat, atunci nu va aruncati doar pentru a avea ceva al vostru, ci este indicat sa mai asteptati pana gasiti ceea ce va place cu adevarat si in care sa va simtiti confortabil. Nu uitati ca acolo veti sta jumatate din viata.


Tags: , ,

Leave a Reply