Investeste in tine – afla cum te poate ajuta un consilier de dezvoltare personala

April 1, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Nu trebuie sa te compari cu reusita altora. Nu trebuie sa cazi in capcana decaderii psihice pentru ca nu ai reusit sa faci mai mult decat ce ai realizat pana acum.

Totusi asta se intampla multora dintre noi. Te intrebi daca ar trebui sa te reprofilezi, daca vei reusi, daca nu risti mai mult. Iata cum te poate ajuta un consilier de dezvoltare personala.

Contrar unei gandiri traditionaliste, a urma sedinte de terapie sau a merge la specialist nu trebuie sa fie doar o alegere a celor care sunt intr-o etapa proasta a vietii lor.

Sa apelezi la un consilier dezvoltare personala poate fi la fel de bine si dorinta sau curiozitatea de a descoperi mai multe despre tine, de a descoperi o versiune mai buna a propriei persoane.

Dezvoltarea personala poate fi o misiunea ce te plaseaza pe tine ca individ interes central. Este despre ceea ce ai nevoie, nu doar despre ceea ce iti doresti, iar asta vei afla pe parcursul colaborarii cu un consilier de profil. Care este scopul? Sa descoperi in tine mai multe decat stii, sa ai puterea unor decizii, sa fii mai increzator in tine si in ceea ce poti sa faci.

De ce sa apelezi la un consilier de dezvoltare personala

Daca esti acea persoana care in sinea sa crede ca nu este nevoie de ajutor specializat pentru asta, mai gandeste-te. In teorie credem ca suntem stapani pe propriile forte, ca stim ce facem. De fapt suntem fragili si incercarile vietii pun piedici si testeaza. Nu e usor sa ramai la fel de increzator cand realitatea iti da mai putin din ceea ce tu cauti si iti doresti. Totusi nu este imposibil sa schimbi asta.

Apeleaza cu incredere la un consilier de dezvoltare personala. Nu ai nimic de pierdut, ci te recastigi, redescoperi sau chiar acum iti dai seama de o alta latura a ta. Parcurge aceasta provocare: cate stii despre tine? Asadar decide sa investesti in tine, pentru ca pana la urma despre asta este vorba.

Daca exista un reper general despre cazurile in care o persoana poate apela la un consilier de dezvoltare personala, astfel de situatii ar putea fi despre:

  • Momente in care o persoana simte ca nu face suficient, ca este blocata si plafonata la un anumit nivel. Poate fi vorba de asemenea despre potential pe care stie sau nu ca il are. Cum ajuta un consilier? Cu un plan concret de strategie pentru a face schimbari pozitive.
  • Cunoastere de sine. Cu totii ne dorim o viata mai buna, dar ce facem pentru asta? Trebuie constant sa ne provocam, sa invatam, sa descoperim mai multe, dar totul incepe cu propria persoana.
  • Cei care au temeri, incertitudini. Exploreaza frici, imbunatateste viata sociala, afla despre ceea ce te saboteaza in demersul de dezvoltare si toate acestea pot fi experimentate cu ajutorul unui consilier de dezvoltare persoanala.

Pentru cei interesati sa raspunda acestei provocari specialista Ilina Sirbu are un program de dezvoltare personala. Descopera mai multe aici.


Tags: , ,

Leave a Reply