Informatii despre mufele de alimentare ale laptopurilor

June 29, 2017 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Este evident faptul ca momentul in care iti cumperi un laptop, nu are cum sa nu fie unul plin de bucurie pentru tine, insa cu siguranta va trebui sa stii faptul ca acest echipament are o componenta care este foarte sensibila, si anume mufa de alimentare, asa ca va trebui sa ai grija de modul in care vei folosi echipamentul.

Aceste mufe alimentator sunt extrem de importante pentru laptopuri, daca stam sa ne gandim la faptul ca ele sunt primele componente prin intermediul carora laptopurile primesc energie electrica.

Ei bine, de cele mai multe ori, aceste piese sunt lipite direct pe placa de baza a laptopurilor, si sunt prinse in doar trei sau patru pini mici, care au rolul de a fixa mufa. Din pacate, acest aspect determina conectorul de alimentare sa aiba o priza nu foarte buna cu placa de baza, astfel ca orice miscare sau chiar si o tragere laterala a cablului de alimentare pot determina mufa sa se defecteze.

Sunt situatii in care mufa de alimentare a laptopului se deterioreaza datorita unei mici neatentii a utilizatorului care a asezat echipamentul peste mufa. Aceasta actiune involuntara poate duce la deteriorarea mufei, iar astfel va trebui cumparata o mufa noua.

Sunt o multime de utilizatori de laptop, care nu acorda o foarte mare importanta curatirii echipamentului, astfel ca si acest motiv poate determina mufa de alimentare sa se defecteze, tinand cont de faptul ca laptopul se va incalzi destul de rapid, iar plasticul din compozitia mufei se va topi automat.

Sunt multe laptopuri care nu au un design tocmai perfect al mufei, iar acest lucru poate sa fie inca un motiv care face mufa de alimentare sa fie extrem de fragila, si sa se sparga foarte usor in momentul in care este conectat incarcatorul.

In ciuda faptului ca o mufa sparta este de multe ori semifunctionala, iar ca sa fiu mai exact, functioneaza doar in anumite pozitii, cu siguranta trebuie sa iti cumperi de urgenta o mufa, cand treci printr-o astfel de situatie. Nici ideea de a alege doua mufe, una pe care sa o ai de rezerva nu ar fi una rea.

In ceea ce priveste semnele obisnuite ale unei mufe de alimentare defecte, mai intai de toate putem mentiona faptul ca bateria echipamentului nu se incarca in mod normal, sau ramane la jumatate incarcata, in ciuda faptului ca incarcatorul este conectat.

Ecranul instabil al echipamentului, in momentul in care cablul de alimentare este conectat, reprezinta un alt semn al faptului ca mufa de alimentare nu este una perfect functionala. Acest semn este determinat de comutarea intre alimentarea de la priza si alimementarea de la baterie.

Un alt semn al faptului ca mufa nu este una in stare perfecta de functionare, este acela ca aceasta se infierbanta foarte rapid din momentul in care incarcatorul este conectat, si se simte miros de ars in zona incarcatorului.

Acestea ar fi doar cateva semne ale faptului ca mufa de alimentare a laptopului tau nu este una 100% functionala, iar acest lucru cu siguranta te va determina sa iti cumperi o alta mufa de alimentare.

Trebuie mentionat si faptul ca sunt laptopuri care sunt rezistente in ceea ce priveste aceasta problema, insa este evident faptul ca acestea vor avea un pret destul de ridicat.


Tags: , , ,

Leave a Reply