Informatii despre incaltamintea bebelusilor

October 11, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Piciorul este o structura complexa de 26 de oase si 35 de articulatii, tinute impreuna si sustinute de ligamente. Piciorul unui copil este captusit cu grasime si este extrem de flexibil.

Majoritatea copiilor incep sa mearga undeva cand ajung la varsta cuprinsa 8 si 18 luni. Majoritatea copiilor sunt cu picioarele plate atunci cand incep sa umble mai intai sau au tendinta de a-si intoarce picioarele spre interior, deoarece rezistenta musculara si rigiditatea ligamentului trebuie sa ajunga la alte dezvoltari. Piciorul plat aproape intotdeauna se imbunatateste pe masura ce oasele se dezvolta si pe masura ce picioarele se intaresc.

Consultati intotdeauna medicul dumneavoastra podiatru sau medic daca sunteti preocupati de picioarele copilului dvs. sau de felul in care merg (mersul lor).

Copii si poarta pantofi

Un copil care invata sa mearga primeste informatii senzoriale importante din talpile picioarelor care ating pamantul. Incaltamintea de la Giraffe Shoes ii ajuta pe cei mici la protejarea picioarelor de rani si de caldura si frig.

Cand copiii mici invata sa mearga, ei trebuie sa se afle in picioarele goale sau in pantofi cu talpa moale, cat mai mult posibil, astfel incat sa poata simti ceea ce ating cu picioarele si sa dezvolte forta musculara. In timp, ei pot progresa spre un pantof cu talpa mai ferm.

Aveti pantofii copilului dvs. montate profesional, care ar trebui sa includa masurarea fiecarui picior pentru lungime si latime. Picioarele copiilor cresc foarte repede, iar dimensiunea pantofilor lor poate avea nevoie de actualizare la fiecare cateva luni. Pantofii prea stransi pot impiedica mersul copilului si pot cauza probleme, cum ar fi unghiile de la picioare.

Sugestii pentru incaltaminte pentru copii

Incaltamintea pentru copilul tau ar trebui sa aiba in mod ideal:

  • potrivire confortabila in lungime si latime;
  • mult loc pentru degetele de la picioare;
  • talpa flexibila si plata – verificati talpa care se poate indoi langa varf;
  • partea din fata a pantofului mai lat decat calcaiul, pentru a se potrivi cu forma naturala a piciorului;
  • un blat de calcaie solid (partea care se intoarce in spatele calcaiului);
  • sireturi, curele sau elemente de fixare pentru a preveni prea multa miscare sau alunecare a piciorului in interiorul pantofului.

Pantofii scumpi nu sunt intotdeauna mai buni. Copiii isi depasesc foarte repede pantofii.

Picioarele plate la copii

Talpa unui picior dezvoltat normal are un arc, numit arc medial, format din oase, muschi si ligamente. In primii doi ani, picioarele copilului dvs. vor arata mai flatate decat cele ale unui adult. Picioarele plate la sugari si copii mici sunt normale. Picioarele copiilor sunt in general flexibile si nu ar trebui sa fie intepenite.

Pe masura ce copilul tau stapaneste mersul, ligamentele si muschii se vor consolida, iar tampoanele de grasime din zona arcului nu vor fi atat de vizibile. Pana la varsta de aproximativ sase ani, copilul dvs. ar trebui sa aiba arcade normale la ambele picioare. Daca copilul dumneavoastra are dureri de picioare sau picioarele par sa le ingreuneze sa tina pasul cu semenii, consultati un podiatru.


Tags: , ,

Leave a Reply