Incepe o viata noua, cu un curs testare software

February 14, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Dinamica pietei muncii in Romania nu mai este o noutate. Din ce in ce mai multe domenii, alta data fara prea mare importanta, au ajuns astazi sa fie foarte cautate.

La polul opus, de afla si domenii pentru care in alte vremuri se nasteau absolventi pe banda rulanta, dar care astazi nu mai prezita atat de mult interes pe piata muncii. Iar prinrre domeniile cele mai cautate in acest domeniu se numara IT-ul.

Cu totii suntem invidiosi probabil pe salariile care se castiga in acest domeniu, in conditiile in care, sa recunoastem, IT-ul este prezent aproape peste tot, in orice domeniu. Practic, acolo unde exista un calculator sau o retea de calculatoare, este nevoie si de un specialist IT, angajat sau liber profesionist.

Iar daca pentru multi domeniul informaticii sau al calculatoarelor reprezinta o bariera de neatins, ei, bine, ai astazi ocazia de a-ti depasi limitele si de a invata lucruri noi. Mai mult, ai sansa de a lucra intr-un domeniu care pana nu demult cu siguranta iti prea inaccesibil.

Incepe cu un curs de calificare in IT

Primul pas pe care il ai de facut este sa te orientezi spre cursuri fasttrackit calificare. Acestea sunt astazi la indemana tuturor, chiar si intr-un domeniu aparent nou, cum este IT-ul.

Din acest punct de vedere, ai la indemana companii sau programe specializate, unele finantate cu fonduri europene, care pot ajuta in reconversia fortei de munca. Iar din acest punct de vedere, nici sectorul IT nu face exceptie.

Printre cele mai uzuale cursuri web Cluj pe care le poti face se numara cele de programare in diverse limbaje, precum si in domeniul graphic designului.

Cel putin in ultimul caz, a existat o perioada cand segmentul IT era confundat practic cu creatorii de site-uri si de pagini web, chiar daca aceasta presupunea mai mult decat atat. Aceasta nu inseamna ca astazi nu mai sunt cautate aceste specializari, ci dimpotriva.

Sunt insa si alte segmente de piata, mai putin cunoscute, in care ai putea incerca sa profesezi. Unul este testarea software, un domeniu extrem de cautat, daca stam sa ne gandim doar la cati dezvoltatori de soft-uri sunt la ora actuala pe piata.

Iar daca stam sa ne gandim ca aproape orice aplicatie web si orice motoras inteligent are nevoie astazi de un software, ne dam seama si de cati testeri pentru ele avem nevoie. Din acest motiv, orientarea spre un curs testare software ar fi o oportunitate pentru tine.


Tags: , ,

Leave a Reply