Hranitoarea pentru porci – un dispozitiv esential in dezvoltarea animalelor

January 28, 2020 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

La fel ca si oamenii, animalele au nevoie de hranire pentru a se dezvolta, pentru a creste si nu in ultimul rand – pentru a supravietui. O mare influenta asupra dezvoltarii unei ferme sau gospodarii o are si calitatea animalelor pe care le cumparati.

Inainte de a cumpara porci ar trebui sa stiti urmatoarele:

  • Starea de sanatate a porcilor. In cazul in care animalele nu sunt sanatoase, riscati sa le imbolnaviti si pe altele sau sa nu traiasca prea mult. Daca porcii sunt bolnavi si se vor reproduce, este posibil sa transmita mai departe boala pe care o au.
  • Scopul pentru care ii cumparati, respectiv: porci pentru sacrificare, scofite si vieri pentru reproductie sau purcei pentru ingreasare si crestere care au fost ulterior intarcati.
  • Conditiile in care porcii vor fi hraniti si adapostiti. Aceste conditii sunt foarte importante pentru dezvoltarea unei ferme sau a unei gospodarii, hranitoarele pentru porci fiind cele mai utilizate in aceste cazuri.
  • De unde ii cumparati. Conditiile in care au fost tinuti porcii si modul in care au fost hraniti reprezinta un aspect fundamental in cumpararea lor. Exista cazuri in care porcii sunt tinuti in conditii precare, astfel ajungand sa se imbolnaveasca.

Hranitoarele pentru porci de la Superfarm Land de tipul celor automate sunt ideale pentru ferme, cat si pentru gospodarii. Acestea dispun de doua suzete furnizeaza apa in permanenta si au un rezervor pentru hrana.

Structura este una din metal si se poate monta in mai multe locuri precum boxele pentru crestrea purcelusilor sau in perete. Materialul din care sunt confectionate nu permit accidentarea porcilor si nici nu se face risipa de hrana.

Exista desigur si diferente intre hranitoarele pentru porci si cele pentru purcei. Datorita varstei si dimensiunilor animalelor, pentru purcei se foloseste un alt tip de hranitoare.

Hranitoarele pentru purcei sunt indicate pentru purceii in maternitate. Are mai multe capete pentru ca animalele sa se poata hrani mai multe in acelasi timp, fara a se impinge. Avantajul unei astfel de hranitoare este ca hrana nu va fi varsata in timp ce purceii mananca.

Pentru a mentine hrana in siguranta puteti opta si pentru hranitoarele pentru purcei prevazute cu bol. Acestea sunt utile si pentru furajele uscate, iar bolul cu capac nu poate fi deschis de catre purcei. Se poate fixa in podea si se umple foarte usor cu alimentele specifice.

Hranitoarele pentru porci sunt cea mai buna achizitie in materie de echipamente pentru porci. Odata ce ati adaugat hrana in acest dispozitiv nu va mai trebui sa va faceti griji in privinta risipei mancarii sau apei.

In functie de numarul porcilor pe care ii detineti, achizitionati cate hranitoare aveti nevoie. Tineti cont si de faptul ca hranitoarele au mai multe locuri pentru a adapa mai multi porci simultan, fara risipa de hrana sau apa.

Chiar daca sunt animale, porcii trebuie tratati cu foarte mare atentie, iar hrana de care au nevoie trebuie asigurata zilnic. Grijile in privinta risipei de hrana sau a lovirii porcilor din cauza hranei insuficiente dispar odata cu achizitionarea unor hranitoare.


Tags: , ,

Leave a Reply