Ford Fiesta VI si specificatiile sale care au propulsat-o in top

August 21, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Ford Fiesta Mark VI a fost prezentata sub forma de concept ca Ford Verve la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie 2007 si comercializata pe principalele piete europene, in Australia si Statele Unite. Acest model se bazeaza pe Ford B-car, o platforma noua si imbunatatita.

A sasea generatie este cunoscuta sub numele de Mark VII in Regatul Unit.  Productia a inceput la uzina Ford din Köln din august 2008. O a doua fabrica din Valencia, Spania a inceput productia la inceputul anului 2009.

Productiile din China, Thailanda si Mexic au inceput de la sfarsitul anului 2008 pana in 2010. In Brazilia productia versiunii cu trapa a inceput la sfarsitul anului 2012, la São Bernardo do Campo din São Paulo.

O versiune berlina a fost lansata in noiembrie 2008 la Salonul Auto de la Guangzhou.

Conceptul de Ford Fiesta Verve a fost prezentat pentru prima data la Salonul Auto de la Frankfurt din 2007. A continuat tema stilului familial Kinetic Design de la Ford, vazuta prima data pe Ford S-MAX.

Martin Smith, director executiv de design pentru Ford, a descris Verve drept o declaratie eleganta, moderna si individualista pentru o generatie sofisticata. Conceptul a fost creat de o echipa de designeri din studiourile Ford din Dunton, Anglia si Köln, Germania.

Modelul hatchback cu trei usi a prezentat un acoperis din sticla panoramica, sticla laterala fara stalpi, faruri cu LED, spoiler in hayon si difuzor inferior inchis.

Fiind o masina foarte apreciata inca din momentul aparitiei, exista in prezent o gama variata de piese pentru piese auto pentru Ford Fiesta 6 1.4 TDCI dar si pentru celelalte modele, astfel incat fiecare utilizator sa isi inlocuiasca piesele la timp, pentru ca micutul Ford sa ruleze ireprosabil pe sosele.

Pe 19 noiembrie 2007, Ford a prezentat cel de-al doilea concept Verve. Aceasta a doua versiune a luat forma unui notchback cu patru usi si a fost conceputa in mod similar versiunii din Frankfurt a masinii.

O alta masina concept cu patru usi  pentru America de Nord a fost prezentata la Salonul Auto International din America, in ianuarie 2008.

La sfarsitul anului 2008 Motor Trend a numit noua generatie Fiesta o masina superba a carei cea mai mare problema este ca se produce greu. O revista auto din Marea Britanie a declarat ca a fost o realizare uriasa care va multumi aproape toti utilizatorii si pasionatii de masini.

Fiesta a fost prezentata in episodul 6 din seria 12 din Top Gear, intr-o serie de teste rutiere serioase, realizate de prezentatorul Jeremy Clarkson.

Fiesta din 2008 include sistemul de meniuri Ford + si Convers +, asa cum se vede pe Mondeo, S-MAX si Galaxy si a adaugat butoane de comanda pe volan.

Ford a anticipat initial ca peste 85% din comenzile Fiesta vor include acest afisaj multifunctional. Alte echipamente noi includ accesul fara cheie cu un buton de pornire „Ford Power”, volanul reglabil la atingere, servodirectia electrica si un port USB pentru playerele de muzica portabile.

Chiar daca nu este o masina foarte noua, ea inca functioneaza dovedind fiabilitate, si tot ceea ce ii trebuie este o revizie anuala si schimbarea pieselor la timp pentru a iti ramane mult timp alaturi.


Tags: , ,

Leave a Reply