Folii profesionale pentru sere si solarii – oferte Nu Oricum

July 15, 2020 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Folia profesionala pentru sere sau solarii este element indispensabil pentru cei care se vor stradui sa aiba profitabilitate mai mare, productie sporita, deci culturi bogate si sanatoase, cu o evolutie favorabila si minimum de pierderi. In functie de tipul de folie, cultura de orice fel ar fi ea va fi mai bine protejata de factori diversi.

De ce este importanta folia profesionala

O folie profesionala pentru acoperire sere si solarii poate fi tratata in asa fel incat sa contina aditivi ce o fac mai rezistenta. Rezista sub actiunea razelor solare pentru mai mult timp daca in componenta acesteia vor fi stabilizatori UV, aditivi UV.

Un alt rol al acesteia este de a bloca sau impiedica pierderea de caldura ce se acumuleaza pe timp de zi. Pentru culturi extra timpurii si timpurii desigur ca acest aspect este important. In acest caz vorbim despre efectul termic al foliei sau despre termicitate, aditiv ce se numeste IR.

Astfel de folie este de regula transparenta si lasa deci lumina sa patrunda. Sa reziste la actiuni mecanice, sa fie suficient de elastica pentru ca trebuie sa reziste la schimbarile climatice – se dilata la caldura si se contracta la ger, sa reziste sub greutatea zapezii sunt alte cateva repere. Aici vorbim despre proprietatea de elasticitate al foliei, aditiv ce se numeste EVA, de la etil-vinil-acetat.

Unde gasesti folii profesionale

Nu vei dori sa testezi si apoi sa iti dai seama realmente cum sa triezi optiunile. Mergi la sigur cu ofertele de la nuoricum.ro. Aici vei regasi de altfel si alte echipamente specifice in sere si solarii.

La capitolul folii profesionale Sotrafa este de import din Spania. Aceasta poate fi achizitionata in functie de dimensiunile necesare; vine la pachet cu garantie de 36 de luni si are o durata de viata aproximata de 5 pana la 7 ani.

In functie de necesitatile impuse de dimensiunile solarului sau ale serei, va fi aleasa latimea de 12 pana la 18 cm.

Este una din tipurile de folii cu aditivi variati, ceea ce contribuie la calitatea produsului – spre exemplu vei descoperi ca acest tip de folie are inclusiv un strat de protectie antipraf la exterior.

Ce tip de folie ai nevoie

Cele mentionate mai sus sunt doar cateva aspecte de interes. Exista si folii anti-ceata sau anti-picurare pentru a evita condensul. Despre ce este potrivit sa alegi, trebuie sa cantaresti lucrurile si nevoia, dar de cele mai multe ori bugetul este un factor decisiv.


Tags: ,

Leave a Reply