Evolutia ajutoarelor – de la psihologi cu cabinete individuale la psihologi online

January 9, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

In urma cu aproape un secol, Sigmund Freud abia isi incepuse teoria psihanalitica despre psihicul omului si isi dezvoltase deja propria conceptie despre interpretarea viselor.

In prezent, teoria psihanalitica nu mai este luata in considerare din punct de vedere experimental, ea fiind considerata o teorie si doar atat. Insa, acest punct de vedere nu este unanim acceptat de catre toti psihologii sau psihoterapeutii.

De la inceputurile psihologiei in care Wilhelm Wundt realiza pe la sfarsitul secolului 19 primele experimente din psihologie si, totodata, punea bazele disciplinei psihologiei, pana in prezent a trecut mult timp si psihologia ca disciplina si stiinta a avansat enorm.

Desi am avansat atat de mult si se cunosc raspunsurile la atatea intrebari pe care in urma cu un secol nici nu stiam sa ni le adresam, inca exista o usoara reticenta in legatura cu psihologia si cu apelarea la un psiholog.

In plus, majoritatea oamenilor nu cunosc diferenta dintre un psiholog si un psihiatru, deci nu stiu ca pentru a apela la un psiholog nu trebuie sa suferi de personalitate multipla sau un sindrom bipolar, ci ca trebuie sa fii doar om.

A apela la un psiholog a devenit in ultimul timp si mai usor datorita tehnologiei, astfel ca putem sa apelam la un psiholog fara a fi nevoiti sa mergem la cabinetul acestuia. Daca va intrebati deja cum, sunt vesti bune pentru voi.

Puteti apela la un psiholog prin intermediul internetului, existand deja o sumedenie de site-uri prin care puteti sa apelati la un psiholog online.

Nu este ascuns faptul ca orasul Bucuresti are o universitate foarte buna specializata pe psihologie, si astfel puteti apela la multi psihologi din Bucuresti indiferent daca vreti sa mergeti la cabinetul lor personal, ori online.

Avantajele apelarii la un psiholog online este faptul ca nu trebuie sa cheltuiti vreo suma importanta din buget, puteti sa apelati la un psiholog online oricand aveti nevoie, indiferent de natura problemei dumneavoastra, daca vrei sa faceti fata stresului mai eficient acasa sau la locul de munca, daca aveti probleme in a va controla emotiile sau doriti sa abordati o problema importanta si doriti sa apelati la ajutorul unui specialist.

Alt avantaj al apelarii la un psiholog online este faptul ca ce discutati cu acesta ramane intre dumneavoastra si el, exact ca in cadrul unei sedinte adevarate. Exista o sumedenie de psihologi din Bucuresti la care puteti apela daca sunteti din capitala, sau chiar daca nu sunteti din capitala.

In concluzie, viata noastra poate fi mult mai usoara indiferent daca alegem sa apelam la ajutorul unui psiholog online sau la cabinetul acestuia particular, unii psihologi oferind discount-uri avantajoase, cum ar fi sedintele pro bono, insa trebuie sa luati in considerare ca nu toti vor proceda astfel.


Tags: ,

Leave a Reply