Este important cu cine impartiti serverul de hosting web?

July 18, 2017 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Shared hosting a fost o problema de discutata indelung de ani de zile cu experti SEO. Utilizarea unui serviciu de gazduire partajata este o modalitate accesibila pentru a va crea un site sau un blog mic. Latimea de banda si de stocare este impartita intre mai multe persoane si, de cele mai multe ori, nici macar nu veti sti cine va este vecin alaturi. Pentru a afla mai multe click aici.

Deci, haideti sa ne uitam la cele doua perspective privind modul in care serviciile Shared hosting sunt vazute in lumea SEO.

Unii oameni subliniaza faptul ca partajarea cu site-uri discutabile poate afecta credibilitatea site-ului vostru fata de motoarele de cautare. Unele gazde, prin politicile de acceptare largi, au obtinut reputatii proaste pentru ca ajuta si clienti spam. O metafora comuna pentru inscrierea pe un server partajat este inchirierea unei camere intr-un apartament. Acum, imaginati-va ca camera inchiriata se intampla sa fie inconjurata de vanzatori incredibil de agresivi aiĀ  pastilelor Viagra. Probabil ca puteti vedea ca propriile valori ale proprietatii ar putea suferi din aceasta cauza

Pe de alta parte unii spun ca motoarele de cautare fac diferenta. Dovezile cele mai convingatoare pentru acest ultim punct de vedere provin direct de la motorul de cautare. Google a afirmat ca gazduirea in comun nu afecteaza SEO. Unii experti indica declaratii precum cea facuta de Craig Silverstein in 2003:

“Google gestioneaza domeniile gazduite virtual si linkurile lor, la fel ca si domeniile pe adrese IP unice. Daca ISP-ul vostru gazduieste spatii virtuale in mod corect, nu veti vedea niciodata o diferenta intre cele doua cazuri.

Sau aceasta, realizata in 2006 de Matt Cutts:

“Nu exista nicio diferenta de PageRank intre aceste doua cazuri (hosting virtual vs. IP dedicat)”.

Dar merita mentionat ca ambele citate sunt calificate. Primul precizeaza ISP-urile care sunt configurate corect, o declaratie enorma, care nu finalizeaza deloc argumentul. Cel de-al doilea se refera la PageRank care, desi este cea mai cunoscuta metrica folosita la ordonarea rezultatelor cautarii, nu este singura.

Ambele remarci sunt, de asemenea oficiale. Nu exista niciun motiv sa credem ca Google si-ar fi schimba politicile de atunci pana acum, dat fiind faptul ca gazduirea in comun a devenit mai populara in acel moment.

Pentru a va oferi o perspectiva mai mult, aici este ceea ce a spus Matt Cutts in 2010:

Principala lectie aici este sa va faceti temele inainte de a incepe un contract de gazduire. Daca sunteti ingrijorat de rezultatele in cautare, IP-ul va poate oferi unele informatii cu privire la cine altcineva se afla pe serverul pe care sunteti deja.

Se pare ca exista un sfat constant: inscrieti-va cu un ISP bun, solid si recomandat.

Si iata vestea buna pentru cei dintre voi care incearca sa urmeze sfatul de a nu se grabi. Companiile de gazduire sunt numeroase, iar mingea este in curtea voastra atunci cand vine vorba de a alege una. Chiar daca sunteti deja blocati intr-o afacere proasta, acum este momentul sa incepeti sa cautati una mai buna si a optati pentru un server de calitate.


Tags: , , ,

Leave a Reply