Este centrala pe peleti o solutie pentru apartamente?

July 8, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Suntem obisnuiti cu ideea de centrala termica pentru locuinte de tip apartamente, dar asta nu inseamna ca nu exista si alte optiuni privind sistemul de incalzire. Centrala pe peleti este un concurent acerb si aduce in discutie cat de rentabila este masa lemnoasa drept combustibil pentru sistemul de incalzire al unei locuinte.

In variantele actuale astfel de centrale sunt mai compacte, eficiente si usor de instalat. Acestea sunt criterii esentiale cand vine vorba de sistemul de incalzire al unui apartament.

Astfel de optiuni se regasesc in magazine de specialitate precum Bricolaj Market. Fornello, KEPO sau Ferroli sunt doar cateva dintre brandurile regasite in catalogul lor. Desigur ca privind alegerea, altele sunt caracteristicile ce primeaza.

Centrala pe peleti – ce avantaje prezinta

O astfel de centrala include un controler, rezervor, arzator, cazanul fiind echipat cu pompa de circulatie, vas de expansiune, supapa de siguranta.

Pentru ca presupune arderea masei lemnoase, sistemul este considerat unul ecologic si eficient. Evacuarea unei astfel de centrale poate fi o tubulatura de maximum 80 de mm, nefiind necesar cosul clasic.

Asadar, pentru cei care erau obisnuiti sa stie ca o centrala pe peleti se referea la sistem convenabil la case si poate spatii mari, iata ca modelele moderne demonstreaza ca sunt potrivite pentru o scara larga de utilizatori.

Pentru ca o astfel de centrala este relativ usor de instalat, prezinta siguranta si are dotari moderne, poate face fata cu succes randamentului termic dorit. Spre exemplu include senzori de gaz, de temperatura de asemenea, in timp ce prin functia controler poate fi setata temperatura de ardere, functionarea pompei de circulatie de asemenea.

Ajungem si la partea de maxim interes si anume la alimentarea centralei. Peletii sunt masa lemnoasa de fapt resturi de masa lemnoasa presate. Acestia au un cost foarte mic la achizitie asadar este unul dintre cele mai mari avantaje sa te bazezi pe arderea peletilor ca sursa pentru caldura locuintei.

Fata de electricitate, gaz masa lemnoasa este considerata eficienta si mai economica. Atentie insa si de unde cumparati peletii, ar trebui sa fie de calitate si de dimensiuni potrivite in functie de tipul de centrala, depozitati corect astfel incat sa nu fie expusi la umiditate.

Intr-un raport al eficientei si costurilor trebuie sa puneti necesarul de caldura a casei, suprafata acesteia, consumul de combustibil si poate nu in cele din urma si costurile de achizitie.

Foarte important de precizat este ca o investitie de acest gen este de asteptat sa fie durabila. In oferta de la Bricolaj Market centralele, cazanele si orice tip de achizitie dispune de garantia conform cu ceea ce producatorul specifica. O centrala pe peleti de la Fornello spre exemplu vine cu o garantie de 24 de luni.

Cat despre montaj si avizele necesare pentru clasa de centrale pe combustibil solid exista un caz aparte pentru ca se impun anumite masuri de siguranta, un proiect de instalare printre altele.

In vederea alegerii unei centrale de acest gen in raport cu ce inseamna necesitatea familiei dumneavoastra ar fi bine de discutat mai intai cu un specialist Bricolaj Market. Oferta lor este disponibila aici: https://www.bricolajmarket.ro/category/259/centrale-si-cazane.html.


Tags: ,

Leave a Reply