Domenii in care putem folosi un furtun de aspiratie

February 22, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Desi pare o zona de nisa, in care nu prea ai prea multe de spus, folosirea furtunurilor are o arie mult mai larga decat ne-am inchipui la prima vedere. Multi considera ca furtunul poate fi doar la udatul gradinii sau la transportatul apei dintr-un recipient in altul. In realitate insa, domeniile in care pot fi folosite furtunurile sunt dintre cele mai diverse.

Daca ar fi sa o luam dupa definitia gasita in dictionare, un furtun reprezinta o piesa de forma tubulara, din material flexibil, capabila sa transporte un fluid de la un punct la altul.

De obicei, transportul fluidelor cu ajutorul furtunurilor se face pe distante mici. Altfel, pentru transportul acestor lichide trebuie folosite resurse suplimentare de presiune, capabile sa impinga lichidul pe distante mari.

Acesta este motivul pentru care furtunurile nu trebuie confundate cu conductele, care de obicei sunt construite din materiale nu atat de flexibile, dar mult mai rezistente, capabile sa transporte combustibil, apa sau gaze pe distante mult mai mari, uneori de mii de kilometri.

Cum folosim un furtun aspiratie

Spre exemplu, o alta functie oe care furtunurile o pot folosi cu succes este cel al aspirarii fluidelor s al particulelor. Din acest punct de vedere, cel mai bun exemplu pe care il avem la indemana este furtunul de aspirator.

Acesta absoarbe in mod obisnuit particulele de graf sau chiar granule de alimente, plastic, nisip sau pietris, in functie de puterea de aspirare si de recipientul de colectare al dispozitivului.

De aemenea, un furtun aspiratie poate fi utilizat in atelierele de tamplarie. Se stie ca in acest domeniu se produc zilnic cantitati impresionante de praf de rumegus si aschii fine din lemn, care nu doar ca sunt greu de strans prin alte metode, dar pot deveni chiar nocive pentru sanatatea umana. Din acest punct de vedere, un furtun aspiratie pentru rumegus, spre exemplu, va poate rezolva situatia.

De asemenea, furtunurile sunt folosite cu succes in domeniul medical. Aci, indiferent ca vorbim despre un simplu cabinet dentar, fie de salile de operatii, prezenta furtunurilor de aspiratie este aproape obligatorie, pentru eliminarea urmelor de sange sau saliva umana.

Furtun cu aer comprimat

Nu in ultimul rand, avem furtune aspiratie de la tehnovest cu aer comprimat sau simple furtunuri suflante cu aer. Acestea sunt folosite, la fel, in domenii multiple, exemplul cel mai la indemana fiind cel al curateniei sau depanarii de calculatoare. Prin urmare, daca doriti sa curatati un calculator de praf, solutia cea mai la indemana este un furtun si o instalatie de suflat aer.


Tags: , ,

Leave a Reply