Determinarea vitezei site-ului folosind Google Lighthouse

November 20, 2017 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Doua cuvinte pe care le auzi adesea impreuna sunt viteza mobila si site-ul. Si asta nu este fara motiv deoarece acestea doua merg mana in mana. Interesul pentru mobilitate si viteza site-ului sunt unele dintre cele mai presante probleme pe care trebuie sa le rezolvam ca specialisti SEO, dezvoltatori si proprietari de site-uri. Pe www.smartseopack.com poti gasi cele mai recente informatii despre Search Engine Optimization.

Masurarea vitezei paginii a fost intotdeauna foarte importanta. Instrumentele de masurare a vitezei a site-ului pe care le folosim astazi sunt destul de adecvate, dar un nou instrument incearca sa abordeze lucrurile dintr-un unghi diferit, mai realist: Google Lighthouse. Aici, vom examina mai indeaproape modul de masurare a vitezei site-ului mobil cu Google Lighthouse.

Ce este Lighthouse de la Google?

“Farul” este un instrument creat de Google si a fost initial destinat auditarii aplicatiilor web progresive (PWA). Instrumentul executa patru audituri pentru accesibilitate, performanta, Aplicatii Web Progresive si o lista extinsa de bune practici. Impreuna, acestea va ofera o imagine de ansamblu excelenta asupra calitatii si performantei site-ului web sau a aplicatiei dvs. web. Viteza site-ului vizeaza perceptia si experienta utilizatorului.

Viteza in cifre nu inseamna nimic daca site-ul dvs. se simte inca incet. Accesarile utilizatorilor din intreaga lume se afla pe conexiuni mobile destul de proaste, 3G sau mai slabe. Chiar si cu conexiuni rapide de 4G, site-ul se poate simti lent la accesare. Si stim cu totii ce efect devastator poate avea un site lent asupra conversiei.

Pierderea a doar cateva secunde din timpul necesar incarcarii site-ului dvs. poate face diferenta. In timpul testelor, Google Lighthouse simuleaza vizitarea site-ului tau mobil printr-o conexiune 3G, pe un dispozitiv slab din punct de vedere al performantei.

Pachetele se pierd intr-o incercare de a simula conditiile din lumea reala cat mai autentic posibil. Dupa ce ati efectuat testul, veti primi un raport cu un punctaj si un sfat care sa poata arata problemele ce trebuie abordate.

PageSpeed ​​Insights vs. Lighthouse Google PageSpeed.

​​Insights este probabil cel mai folosit instrument de analiza a vitezei site-urilor. In timp ce va ofera un scor frumos si o lista de posibile imbunatatiri, nu va ofera deloc o idee despre viteza de incarcare perceputa a site-ului dvs. Se declara brutal ca site-ul dvs. nu respecta regulile si, prin urmare, ar trebui sa fie lent pentru toata lumea.

In plus, PageSpeed ​​Insights ofera recomandari care sunt grele, daca nu imposibil de implementat. Obtinerea unui scor 100/100 in acest utilitar, este un vis pentru majoritatea site-urilor.

Cele doua aspecte cele mai importante ale PageSpeed ​​Insights se refera la: Timpul pana la incarcarea partiala: acesta este timpul necesar pentru a reda pe deplin continutul principal din momentul in care un utilizator acceseaza pagina dvs. si Timpul pana la incarcarea completa a paginii: acesta este timpul necesar pentru a reda complet continutul complet al unei pagini, din momentul in care un utilizator solicita pagina dvs.

Lighthouse are o abordare mult mai practica si pune experienta utilizatorului pe primul plan. Viziteaza site-ul dvs. printr-o conexiune 3G dense, astfel incat sa poata emula ceea ce un adevarat vizitator din lumea reala ar experimenta. In loc sa incarce doar site-ul dvs., cum o face PageSpeed ​​Insights, Lighthouse verifica cum si cand raspunde la intrare.

Acesta gaseste exact momentul in care continutul dvs. este gata de utilizare, astfel incat sa puteti incerca sa il optimizati, atunci cand se simte prea lent.


Tags: , , , ,

Leave a Reply