Despre sarcina…

April 24, 2012 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Sarcina este cel mai important lucru din viata unei femei si unul dintre cele mai frumoase lucruri care se pot intampla unei familii. Aducerea pe lume a unui suflet este cea mai mare realizare, adevarata bogatie a unei familii.

Astfel din primele zile de sarcina trebuie sa resprectati cateva reguli esentiale, trebuie sa va abtineti de la anumite lucruri pe care le faceati inainte sa fiti insarcinata, trebuie sa aveti mai multa grije de voie pentru a se naste un bebelus sanatos.  In timpul sarcinii trebuie sa renuntati la cafea, deoarece creste tensiunea si afecteaza starea fatului. Fumatul sau petrecerea timpului in spatii in care se fumeaza este lucru foarte daunator pentru bebe, deoarce ii afecteaza starea naturala de liniste, ii afecteaza cresterea si sanatatea.  Cosumul alcoolului slabeste rezistentat fatului, iar daca consumati droguri copilul se poate naste cu malformatii.

Mai trebuie sa stiti ca in timpul sarcinii, corpul vostru sufera cate transformari. Prima modificare pe care o sesizati este “ingreunarea respiratiei”. Pe masura ce sarcina se dezvolta apar tulburarile cardiace-palpitatiile. Ele dispar in ultimele zile ale sarcinii, cand se aproprie de final. Alte transformari pe care le suferiti pe parcursul unei sarcinii sunt: cresterea sanilor, urinari frecvente sau cresterea in greutate.

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont in timpul sarcinii este sarcina pe saptamani. Astefl in calculatorul sarcina pe saptamani, gasiti toate informatiile de care aveti nevoie, din prima saptamana pana a sarcinii, pana la ultima saptamana. In fiecare “saptamana” veti citit cum se dezvolta bebelusul, cum se leaga o iubire intre dumneavoastra si el.

Sa aveti un bebe sanatos !!!


Tags: , , , ,

Leave a Reply