Descopera avantajele instalarii unei pompe de caldura

August 20, 2020 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

In ziua de azi, tot mai multi dintre noi cautam variante diverse pentru a reduce cheltuielile si totusi sa ne bucuram de aceleasi beneficii si de acelasi confort ca si pana acum. Si, daca e sa ne gandim bine, facturile la utilitati sunt printre cele mai costisitoare. Aceasta ar trebui sa fie directia in care actionam.

Combustibilii traditionali de incalzire se scumpesc tot mai mult, asadar avem nevoie de o varianta prin care sa beneficiem de aceeasi incalzire, la costuri mult mai mici. Si putem avea parte de toate acestea cu ajutorul pompelor de caldura. Sa vedem in continuare cate ceva despre acestea!

Pompele de caldura

Tot mai multi apeleaza in ultima vreme la varianta montarii unei pompe de caldura. Cu toate ca este necesara o investitie la inceput pe care poate nu toata lumea si-o permite, avantajele se vad in timp, iar suma investita se amortizeaza.

Pompele de incalzire geotermala (sol-apa) folosesc energie regenerabila (caldura pamantului), inepuizabila de altfel, si in acelasi timp ecologica. In acest fel, costurile in ceea ce priveste incalzirea scad considerabil. De ce sa platim sume fabuloase pentru a beneficia de aceeasi caldura de care putem avea parte la un pret mult mai mic? In acest fel, putem economisi si putem folosi banii ramasi pentru un concediu spre exemplu.

Cum functioneaza pompele de caldura? Pamantul stocheaza energie pe care o ia de la soare. Aceasta este constanta incepand cu adancimea de 10 – 12 m. Partea de la suprafata are o temperatura variabila. Asadar, cu cat se merge mai in adancul pamantului, cu atat creste mai mult temperatura.

Cu ajutorul pompei, caldura este transferata din pamant, prin instalatiile termice corespunzatoare, in spatiul pe care dorim sa il incalzim.

Ce trebuie sa stim este ca o pompa de caldura poate fi instalata oriunde, indiferent de tipul de sol, de zona din tara. Este totusi necesara o sursa de electricitate.

Costurile unei astfel de lucrari variaza in functie de dificultatea cu care se realizeaza forajul. Va fi mai ieftin un foraj executat intr-o zona de campie decat unul intr-o zona de munte.

Cei ce isi doresc instalarea unui astfel de sistem de caldura, pot apela cu incredere la serviciile oferite de EcoDrill. Vorbim de o companie cu o experienta de 13 ani in domeniul forajelor profesionale in Romania. Este una dintre companiile de top pe aceasta nisa, avand la activ peste 1000 de lucrari realizate cu succes.

Mai multe informatii despre toate serviciile puse la dispozitia clientilor de catre EcoDrill, cei interesati regasesc pe site-ul oficial ecodrillforaje.ro


Leave a Reply