Demonstrat stiintific! Dansul iti ofera o a doua tinerete si te scapa de boala

March 12, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Pe langa magie si frumusete, dasurile mai ofera si sanatate – spun cercetatoriii, mai nou. De fapt, in tarile europene, sunt foarte populare cluburile de interese pentru pensionari, mai ales cele de dans.

Pasiunea pentru dans a oamenilor in varsta este foarte benefica, deoarece aduce un impact pozitiv atat pentru starea fizica, cat si cea de spirit.

Ce stil de dans este recomandat varstnicilor?

Fiziologii si medicii recomanda in special dansurile de gala. Ele nu necesita eforturi serioase, dar in acelasi timp dezvolta coordonarea miscarilor si a sistemul respirator. Si de asemenea, pun in functie activitatea mentala, deoarece va fac sa urmariti ritmul si miscarile partenerului. Pentru dansatorii mai in varsta este recomandat, in special, valsul si tangoul argentinian.

Valsul este mai usor de insusit datorita unui numar mic de miscari. In ceea ce priveste efectul valsului asupra sanatatii si bunastarii generale, este demonstrat ca miscarile lente nu doar sprijina muschii si ofera tonus intregului corp, ci permit si combaterea cu succes a starilor depresive.

Un alt dans, ce va fi tocmai bun pentru persoanele in varsta este tangoul argentinian. Acest dans, la fel nu implica miscari complexe. In acelasi timp, ajuta la mentinerea tonusului muscular, revigoreaza si va transpune in anii tineretii.

Si, la urma urmei, nu e deloc corect, ca o persoana in varsta ar trebui sa se multumeasca doar cu dansurile lente. Distractia si relaxarea – iata ce, ofera energie. Si dansul este capabil sa stimuleze aceste stari, asa ca, daca esti atras de foxtrot- nu refuza placere de a dansa.

Apropo, dansul oriental este foarte util pentru corpul unei femei. Desigur, femeilor in varsta nu li se potrivesc toate miscarile, dar nu exista necesitatea de a le insusi pe cele mai grele. Dar, dupa stapanirea miscarilor de baza, plastice si feminine, veti simti ca spatele nu mai doare, iar starea de sanatate se imbunatateste.

Multa probleme de sanatate sunt rezultatul lipsei de miscare, a unui stil de viata pasiv si a atitudinii pesimiste. Deci, dansul poate fi un medicament universal, care va revigora intregul organism.

 Curiozitati despre dansuri:

–              Dansurile ard aproximativ 400 kcal pe ora.

–              Vizitarea claselor de dans cel putin de doua ori pe saptamana reduce riscul de dementa.

–              In Beijing, dansul oriental de sex masculin castiga popularitate. Cu ajutorul lui, chinezii se lupta cu supraponderabilitatea.

–              Dansurile afecteaza in mod favorabil sistemul nervos uman: amelioreaza tensiunea intra craniana si durerile de cap, stabilizeaza tensiunea arteriala.

–              Persoanele care practica profesional dansul nu sufera de boala Parkinson.


Tags: , ,

Leave a Reply