De ce sunt o alegere potrivita casele pe structura metalica

December 22, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Aparute relativ recent la noi in tara, casele pe sctructura metalica inlocuiesc lemnul cu succes. In tari precum Australia sau SUA, aceste proiecte au devenit deja o traditie avand din ce in ce mai multi oameni interesati sa-si construiasca o astfel de locuinta. Specialistii care construiesc astfel de locuinte spun ca toate aceste case ce folosesc aceasta tehnologie urmeaza aceleasi linii si se bazeaza pe aceleasi principii ca o casa construita pe structura de lemn. O astfel de constructie nicidecum nu va arata diferit de casele clasice, avand in vedere ca atat la interior cat si la exterior se folosesc aceleasi material traditionale. La exteriorul acestor case pe structura metalica se folosesc placi prefabricate din OSB impreuna cu polistiren.

La exterior insa pot fi folosite si materialele traditionale ca piatra, stucul sau caramida. In special, proiectele de case pe structura metalica se bazeaza pe utilizarea otelului. Acesta este mai usor cu pana la 70% fata de lemn si ii ofera locuintei o rezistenta crescuta la cutremure, avand in vedere ca o structura usoara duce la daune mai putine. In conditii de exploatare normal, durata de viata a unei astfel de constructii de este de 150 de ani. Specialistii care construiesc astfel de case stiu ca folosirea acestei tehnologii implica evitarea zidariei ude , scazand astfel timpul de executie al lucrarii. Acesta scade si cu pana la jumatate din timpul de executie pentru o casa pe structura din lemn sau caramida.

Pentru tinerii care contracteaza un credit, timpul de executie are o foarte mare importanta. Potrivit specialistilor, o casa pe structura metalica poate fi ridicata si in cateva zile. Si costurile scad cand vorbim de o astfel de locuinta cu pana la 35%. Datorita elementelor de otel care sunt foarte rezistente, necesarul de material folosit la structura scade. In locul caramizilor sau zidariei clasice, folosirea panourilor prefabricate duce la reducerea costurilor. O astfel de constructie rezista si la incendii. Fata de constructiile din lemn, acestea prezinta avantajul ca nu se deformeaza in timp si nu crapa, iar otelul nu poate fi atacat de daunatori.

Poate fi atacat de rugina

Aceste tipuri de constructii pot fi atacate insa de rugina, insa prin procesul de galvanizare se depune un strat protector de zinc care au rolul de a proteja profilele impotriva coroziunii. Confortul termic ridicat se datoreaza si combinarii cu materiale izolatoare moderne. Datorita constructiei in sistem uscat care permite cirularea aerului, casele construite pe aceasta structura nu au probleme cu mucegaiul si umezeala. Insa acest sistem prezinta si unele dezavantaje: peretii find foarte subtiri, necesita sa va izolati locuinta fonic. O casa de 90 metri patrati are un pret de 25.000 de euro. Alegeti-va cu grija constructorii daca doriti sa aveti o casa asa cum ati visat.


Tags: ,

Leave a Reply