De ce sa ne izolam casa cu pluta?

December 28, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Pluta este un material raspandit pe cale larga datorita calitatilor pe care acest material le are. Poate fi utilizat atat pentru izolatiile fonice cat si pentru cele termice. Este un material pe cat de natural pe atat de ecologic, iar productia de pluta nu provoaca nici o dauna mediului inconjurator. Folosirea plutei pentru izolatii pluta implica costuri ceva mai ridicate decat in cazul altor material, insa avantajele merita pe deplin banii folositi. In cazul izolarii fonice, acest material prezinta avantajul ca poate fi lipit cu adeziv mineral direct pe peretii din incapere. Acest avantaj recomanda pluta in detrimentul vatei minerale.

Un alt plus al plutei este faptul ca acest material este mai subtire, iar in acest fel veti economisi spatiu in incapere. In cazul izolatiilor interioare se folosesc atat placile din pluta expandata cat si cele din pluta granulate. Indicele de atenuare acustica, inc azul peretilor interior ce separa apartamentele, este principalul parametru ce stabileste confortul sonor din incapere. Acest indice este exprimat in decibeli, iar valoarea acestuia este determinata de capacitatea peretelui de a absorbi zgomotul ce provine din interiorul incaperii. Atenuarea nu este altceva decat diferenta dintre valoarea zgomotului si sursa care provoaca acest zgomot. Izolarea fonica a peretilor se face cu ajutorul plutei. Veti observa cum zgomotul nu va mai ajunge in incapere. Insa numai un specialist cu experienta va poate ajuta in acest caz daca doriti ca rezultatul sa fie conform asteptarilor. In acest caz, se folosesc placile de pluta expandata sau granulate. Acestea sunt de diferite dimensiuni, iar pentru asigurarea unei mai bune atenuari fonice placile de pluta pot fi aplicate pe ambele fete ale peretelui.

Placile din pluta, naturale

Pentru cine este ecologist si isi doreste sa aiba produse ecologice in casa, o alegere inteleapta este izolarea cu ajutorul plutei. Este un material natural care, in urma procesului de prelucrare, nu afecteaza mediul inconjurator. Este folosit la izolarea fonica si termica. Daca veti apela la ajutorul acestui material, veti vedea cum factura la energie va scadea simtitor. Stejarul de pluta se gaseste in Spania si Portugalia, iar prelucrarea dureaza ceva timp. In incapere trebuie pastrate placile din pluta la o anumita temperatura. Acestea sunt rezistente atat la foc cat si la umezeala, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme cu privire la umezeala din baie si bucatarie, deoarece o tine departe. Pluta nu se foloseste doar la izolare, ci si la parchet. Parchetul din pluta este compus dintr-un strat de scoarta de pluta presata peste care este lipit furnirul decorativ din pluta. Stratul de suport este alcatuit dintr-o placa de HDF care asigura o rigiditate crescuta, iar montajul se face foarte simplu. Parchetul de pluta poate fi vopsit in diferite culori, insa indicat este sa ii lasati culoarea naturala care exprima simplitate si modestie.


Tags: ,

Leave a Reply