De ce sa iti cumperi domeniu?

October 11, 2010 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Primul blog pe care l-am avut a fost pe blogspot, asta se intampla acum un an si cateva luni. Din ianuarie m-am hotarat sa imi iau domeniu si hosting platit. Cam asa a luat nastere Ianculescul.com .

Sa va enumar cateva din motivele care m-au determinat pe mine sa imi cumpar domeniu:
-poti modifica orice la blog;
– poti crea pagini, categorii, moderarea de comentarii este foarte usoara;
– exista sute, daca nu mii de plugin-uri de la afisarea articolelor asemanatoare, pana la punerea de avatare, personalizare comentatorilor;
– exista mii de teme gratuite;
– esti mai respectat in blogosfera daca iti iei domeniu, e ca si cum ai trece de la Dacie la Bmw.
– un domeniu este mai bine optimizat si reusesti sa iti faci foarte usor trafic, de exemplu: cand aveam blogul pe blogspot aveam maxim 100 de vizitatori, de cand mi-am luat domeniu am o medie de vizitatori de 500-600 de vizitatori, in zilele “bune” trec de 1000 de vizitatori.
Socializarea nu este singurul avantaj al unui blog, pe unele bloguri poti gasi stiri mai concrete si mai exacte decat pe un ziar, sunt bloguri care au mai multi vizitatori decat multe ziare, de exemplu : Mircea Badea.

Daca te tii de treaba si scrii lucuri serioase si atrcative, continut bun pe blog si o faci foarte des, vei avea un trafic foarte bun, de cateva sute, chiar cateva mii de vizitaori. Si astfel propria pasiune se poate transforma in castig provenit din reclamele sponsorizate.

Dar inainte de toate iti trebuie un domeniu propriu, .com,.ro, .eu, .info, etc si hosting. Domeniul si hostul au un rol important pentru un blogger, deoarece daca o perosoana intra din intamplare pe blog, si va vede un nume atractiv.com/ro/eu/info, ii va fi usor sa retina adresa blogului si sa revina pe blogul tau. Dupa ce ti-ai luat domeniu propriu esti mult mai respectat in blogosfera.


Tags: , , ,

Leave a Reply