De ce este mult mai sigur un ecran touchscreen?

June 12, 2017 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Marile companii producatoare de telefoane mobile au trecut in ultimii ani la productia masiva de dispozitive mobile cu ecran tactil. Acestaa practic au inlocuit clasicele tastaturi existente pe telefoanele mobile din primele generatii ale anilor 90.

Pot fi descoperite o sumedenie de avantaje, dar in acelasi timp si foarte multe dezavantaje ale acestui tip de ecran tactil. Ca avantaje importante putem spune ca avem incorporat intr-o singura interfata tot ceea ce tine de functionalitatea unui telefon.

Setarile, meniurile, jocurile, Internetul, toate acestea sunt accesate prin simpla atingere a unui anumit loc de pe ecran. Majoritatea dintre noi avem un telefon din gama smart, insa de cate ori ne-am oprit sa judecam si sa constientizam aceste aspecte?

De obicei, orice telefon dotat cu touchscreen telefon are unul sau mai multe butoane prestabilite, acestea fiind de cele mai multe ori butoanele de Home, Back si totodata Search. O exceptie o constituie modelele de la Apple, in speta iPhone, cele care sunt dotate doar cu butonul Home.

Variatii apar de la producator la producator, practic aceste butoane pot ingloba  mai multe functii, in functie de meniul accesat, sau una singura, bine stabilita, care nu permite niciun fel de eroare. Un alt mare avantaj al touchscreen-ului consta in siguranta utilizarii. Practic se renunta la a mai butona telefonul, la a mai apasa gresit tastele, sau la a mai apela gresit cate o persoana din lista de contacte.  Cu o precizie demna de invidiat, aceste touchscreen-uri permit doar in cazuri exceptionale erori umane. Abia atunci telefonul va avea o functionare defectuoasa.

Comparativ cu vechile modele care erau pline de butoane, acestea sunt extrem de usor de manevrat, iar aspectul lor este impecabil si dupa perioade foarte lungi de folosire.

Cati dintre dumneavoastra nu au avut telefoane Nokia pe care le-ati butonat pana cand nu se mai vedeau nici literele de pe taste? Este normal, telefonul mobil reprezinta o unealta care este utilizata cu o frecventa uimitoare, drept pentru care ar trebui sa ii fie asigurate numeroase caracteristici de siguranta, de estetica si mai ales de calitate.

Ca un mare dezavantaj, practic cel mai important constatat pana acum consta in finetea acestor telefoane smart si atentia cu care trebuie ingrijite acestea. Producatorii protejeaza touchscreen-urile cu ecrane de sticla, aceasta permitand comenzile fara a incurca functionarea in conditii optime ale dispozitivului.

Daca ne uitam totusi in urma, balanta pare ca se inclina mai mult catre faptul ca aceste dispozitive touchscreen cu geam sunt mult mai avantajoase decat am crede. O simpla defectiune poate fi reparata, un accesoriu poate fi schimbat cu multa usurinta, in special datorita faptului ca multi specialisti se dedica in mod special intelegerii acestor telefoane in ansamblul lor.

Pentru aceste cazuri destul de numeroase in care este necesara schimbarea sau inlocuirea unei piese, exista numeroase service-uri gsm care se ocupa cu mult profesionalism de aceste operatii. Pentru specialistii dintr-un asemenea service gsm, noua era in privinta tehnologiei nu cunoaste nicio bariera. Deci maxima incredere in tehnologia touchscreen, o tehnologie nu numai a prezentului, ci si a viitorului.


Tags: , ,

Leave a Reply