Cumpararea pieselor auto online

September 14, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Achizitionarea de piese auto online poate fi economica si puteti alege chiar si dintr-o selectie larga de piese folosite si reconditionate care sunt practic la fel ca cele noi, economisind astfel si mai multi bani.

Indiferent daca trebuie sa inlocuiti elemente mai mari, cum ar fi transmisiile sau diferentialele, sau cele in detalii mici, cum ar fi stopuri sau stergatoare parbriz, puteti gasi practic orice piesa auto de care aveti nevoie online.

Cand vine vorba de achizitionarea unei masini, exista doar doua strategii din care sa alegeti. In primul rand, puteti cumpara sau inchiria o masina noua si apoi sa o schimbati la fiecare doi sau trei ani pentru modelul din ultimul an. In mod alternativ, puteti achizitiona o masina pe care sa o conduceti timp de 7-10 ani pentru a „profita din plin de ea”.

Evident, cea mai economica dintre aceste alegeri pentru majoritatea oamenilor va fi sa va pastrati masina timp de mai multi ani, in loc sa cumparati constant cel mai recent model – si sa pierdeti bani in acest proces.

Insa pastrarea masinii pentru o perioada lunga de timp inseamna ca va trebui sa fiti vigilenti cu privire la intretinerea acesteia, iar din cand in cand va trebui sa inlocuiti anumite piese si sa efectuati alte operatiuni de intretinere si reparatii.

Dar cand vine vorba de inlocuirea pieselor auto, oricine a vizitat un mecanic in ultimul timp va poate spune ca costurile nu au scazut.

Piesele auto, in special de la producatorii de piese originale sau OEM, pot fi costisitoare pentru multe marci si modele. De regula generala, cu cat masina este mai scumpa, cu atat piesele de schimb vor fi mai scumpe.

Acest lucru este valabil mai ales daca achizitionati piese auto de la producatorul original. Dar exista mai multe variante avantajoase fata de costul ridicat al inlocuirii pieselor auto.

De exemplu, puteti alege sa achizitionati asa-numitele piese aftermarket. Acestea sunt piese auto realizate de alte companii, nu de producatorii auto; si in mod normal sunt putin mai ieftine decat achizitionarea de piese OEM.

Piesele aftermarket sunt disponibile cu usurinta pentru aproape orice model de masina sau camion, iar adesea diferenta de pret va fi substantiala.

Exista insa si o alta optiune: piesele auto second hand sunt disponibile pentru a se potrivi cu cele mai multe modele de masini. Piesele uzate sau „reconditionate” sunt adesea vandute pentru o fractiune din pretul celor noi, si in cele mai multe cazuri, sunt la fel de fiabile de utilizat.

Desi puteti gasi piese auto la dealeri de specialitate, parcuri de dezmembrari si magazine de piese, de departe, cele mai bune preturi se gasesc online.

Exista mai multe magazine de piese auto cu nume mari, care sunt specializate in piese auto noi. Cele mai multe dintre aceste site-uri au o functie de cautare usor de utilizat, care va va permite sa vedeti daca au piesa de care aveti nevoie in doar o secunda.

Acest lucru va va economisi o cantitate enorma de timp fata de „modul vechi” de a face lucrurile: conducand in tot orasul si intreband daca acea piesa este disponibila in fiecare locatie diferita. Din acest motiv, achizitionarea de piese auto online este mult mai convenabila si va poate economisi o suma mare de bani.


Tags: , ,

Leave a Reply