Cum se simt oamenii care pierd pe cineva și cum îi putem ajuta

February 7, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Când pierzi o ființă dragă ți se rupe inima în două și te lasă fără putere, simți că orice s-ar întâmpla, nu vei putea trece niciodată peste asta, că e prea mult pentru tine. Niciodată nu ești pregătit să spui adio, chiar dacă știai de dinainte ce se va întâmpla, nu e ușor să te desparți de o persoană dragă.  Moartea este o parte reală a vieții și nu o putem evita, din păcate. Indiferent cât de bine încercăm să ne pregătim să o confruntăm, tot ne ia prin surprindere și ne lasă parcă, lipsiți de apărare.

Durerea ne arată și ne demonstrează încă o dată că nu suntem roboți și ne arată cât de multe putem simți. Cu cât iubim mai mult, cu atât pierderea va fi mai grea și vom suferi mai tare. Moarte ne face să privim lucrurile altfel și să prețuim viața.

Oamenii care trec printr-o astfel de situație, se simt distruși. Dacă este vorba de un prieten drag sau o persoană dragă, poate am vrea să-i fim alături. Însă pentru asta trebuie să o înțelegem mai întâi.

Pe lângă faptul că va avea stări psihice schimbătoare, o persoană care a pierdut pe cineva drag va începe să-și pună întrebări despre propriul ei scop în viață și menirea pe care o are. Deci, dacă te va asalta câteodată cu întrebări mai ciudate din punctul tău de vedere, să nu râzi și să încerci să o înțelegi. Într-o astfel de perioadă e foarte greu să gândești ca înainte.

Totodată, e posibil ca aceasta să aibă fel de fel de răbufniri emoționale sau chiar crize de furie. Trebuie să o înțelegi și să ai răbdare! Nu rezolvi nimic dacă te enervezi și tu! Fii tu cel calm și ajut-o să fie cu picioarele pe pământ.

E posibil ca o persoană îndoliată să găsească confort în lucrurile cele mai neașteptate. Dacă se simte bine atunci când îi oferi o îmbrățișare, atunci nu înceta niciodată să faci asta. Suferința nu are un termen limită. Pentru unii oameni poate dura mai mult, pentru alții mai puțin. Important este să fie acceptată și să ne ajute să devenim mai puternici. Nu trebuie lăsată să ne copleșească!

O persoană care a pierdut pe cineva, are șanse mai mari să se schimbe și să devină mult mai sinceră ca înainte. Așa că nu te speria dacă îți va spune lucruri pe care nu le-ai mai auzit niciodată.

În astfel de momente grele, e posibil ca unei persoane îndoliate să-i fie greu să se gândească și la chestiunile administrative, așa că ajut-o și în acest sens. Las-o pe ea să jelească în pace și fă tu lucrurile ce țin de organizare.

Pentru servicii de pompe funebre impecabile, noi îți recomandăm firma Funerare Alexandru. Cu o experiență de câțiva zeci de ani, Funerare Alexandu oferă pachete complete de servicii funerare bazate doar pe valoarea ajutorului de înmormântare. Dacă ajuți persoana dragă și te ocupi și de astfel de detalii pentru ea, fii sigur că-ți va mulțumi!


Tags: , ,

Leave a Reply