Cum sa urcam un site in primele pozitii ale motoarelor de cautare?

April 15, 2016 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Cand vorbim despre promovarea unui website, pentru ca acestea sa aiba rezultate in primele pagini ale motoarelor de cautare, automat ne gandim la SEO. SEO sau Search Engine Optimization este metoda cea mai des folosita de catre webmasteri, in scopul promovarii oricarui tip de website. SEO se poate realiza, fie prin imbunatatirea continutului unui site web, fie prin alegerea corecta a cuvintelor cheie. De obicei este recomandat ca primul cuvant cheie dintr-un articol sa fie chiar titlul acestuia. Continutul site-ului trebuie sa il faca pe acesta sa fie placut de catre motoarele de cautare, in special de cel mai important dintre acestea, si anume Google. Un aspect vazut bine de Google sunt articolele unice si care contin mult text. Acestea sunt indexate de catre motorul de cautare in pozitii foarte bune si pot genera mult trafic de calitate site-ului web respectiv. Aspectele prezentate mai sus fac parte insa, din ramura SEO on site, adica SEO pe site in traducere. Recomand siteul pozitionari.

Cat despre alte metode de promovare a unui website cum ar fi, de exemplu, obtinerea de backlink-uri de pe site-urile din aceeasi nisa cu cel care se doreste a fi promovat, dar neaparat cu un rank mai mare in Google decat al acestuia, putem astfel defini metoda SEO off site, adica SEO in afara site-ului.

Bineinteles ca metodele de promovare ale unui website sunt destul de multe, insa majoritatea dintre ele nu sunt bine vazute de catre motoarele de cautare si pot duce chiar la penalizarea site-ului respectiv. Unul dintre acestea ar fi inscrierea website-ului in directoarele web. Chiar daca in urma cu cativa ani, aceasta metoda era una dintre cele mai populare si eficiente metode de promovare a unui website, acum lucrurile nu mai stau deloc asa. In anul 2013, Google a lansat Penguin 2.1, care are rolul de a identifica site-urile inscrise in directoarele web si a le penaliza. La fel si in cazul semnaturilor in email, chiar daca in urma cu ceva timp acestea puteau duce la o optimizare a website-ului destul de buna in motoarele de cautare, in prezent aceasta metoda nu poate fi benefica, decat in scopul aducerii vizitatorilor pe site, nemaiavand nicio influenta pentru cresterea acestuia in motoarele de cautare.

La fel ca si cele prezentate mai sus, nici promovarea in retelele de socializare nu prezinta un mod bun de a creste rezultatele unui site in motoarele de cautare, dar in schimb ii poate aduce acestuia multi vizitatori. Aceasta metoda este in special folosita de cei care detin magazinele online, deoarece pe acestia ii intereseaza mai mult sa isi vanda produsele, nu neaparat sa obtina un loc bun in pozitionarea acestuia in motoarele de cautare.
Toate aceste lucruri pot fi invatate in timp si utilizate in scopurile cele mai profitabile pentru orice tip de website, insa pentru asta este nevoie de timp si rabdare.


Tags: , , ,

Leave a Reply