Cum sa economisesti bani atunci cand cumperi un calculator

October 28, 2015 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

calculator-ieftinPentru multe persoane, calculatoarele sunt o achizitie destul de mare. Ele sunt asemenea celor mai multe aparate de consum si ne asteptam sa ne tina cativa ani cel putin. Pretul variaza mult de la laptop-uri ieftine si PC-uri. Exista insa si modalitati de a economisi bani pentru achizitia unui calculator. Iata cateva exemple:

1. Folositi un cupon

Multi oameni nu realizeaza ca este posibil sa obtii unele reduceri substantiale la computere si unelte legate de calculator prin utilizarea unui cupon. Sigur, ele tind sa fie coduri electronice promotionale, mai degraba decat fizic, dar au acelasi rezultat final. De fapt, daca vreti sa comandati un calculator direct la un producator sau chiar prin intermediul unor comercianti cu amanuntul online, codurile de cupon pot sa-ti parvina direct atunci cand vizualizezi site-ul. Motivul principal pentru care companiile emit cupoane este ca oamenii au tendinta de a uita de ele si cumpara obiectele la pretul intreg. Deci, este intotdeauna o idee buna sa cauti daca exista un fel de cod de reducere disponibil pentru a obtine acelasi produs pentru mai putin.

2. Cumpara un model mai vechi de calculator

Ciclurile de produse in materie de computere alearga de la aproximativ un an la fiecare trei luni. In general, noile produse adauga unele imbunatatiri la performanta generala, capacitatea si caracteristicile unui sistem laptop sau desktop, dar in ultimii ani, imbunatatirile au fost destul de minime. Majoritatea producatorilor fac cele mai mari marje pentru vanzarea acestor noi sisteme. In privinta modelelor de calculatoare second hand, producatorii si comerciantii cu amanuntul au tendinta de a le discounta puternic pentru a elibera spatiul pentru noile modele. Aceste economii pot fi dramatice pentru consumatorii care nu-si permit sa cumpere calculatoare cu performante aproximativ echivalente unui model mai nou.

3. Cumpara un laptop sau un desktop resigilat

Produsele resigilate sunt fie intoarse de la unitatile de control al calitatii, fie au fost returnate din anumite motive de catre cumparatori pentru care nu au trecut acest proces initial de control al calitatii si pe care producatorii tind sa le vanda la tarife reduse. Un laptop sau desktop tipic resigilat poate fi gasit oriunde cu o reducere de 5 si chiar 25 la suta din pretul standard de vanzare cu amanuntul. Exista lucruri de care sa fim constienti totusi atunci cand achizitionam un astfel de sistem. Acestea includ garantii, dar si confirmarea faptului ca discountul este real. Totusi, este o modalitate foarte buna de a obtine un calculator bun pentru un pret mai accesibil.


Tags: , , ,

Leave a Reply