Cum sa aleg un erbicid eficient pentru aleea mea

April 19, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

De multe ori, atunci cand ne gandim la erbicide, avem in vedere utilajele mari de stropit, cu ajutorul cărora legumele sau culturile de orice tip sunt ferite de boli și de dăunători. Dincolo de aceasta imagine insa, erbicidele pot fi folosite cu succes si in alte domenii, nu doar in agricultura. In principiu, erbicidele sunt substante chimice concepute pentru indepartarea buruienilor din culturi.

Acestea pot fi selective sau neselective, in sensul in care pot distruge doar anumite plante, identificate de producatori, dar si plantele in totalitatea lor, eliberand astfel solul. Din acest punct de vedere, putem spune ca erbicidele pot fi folosite nu doar in agricultura, ci si in peisagistica sau amenajarea curtilor si parcurilor. Cum poate fi facut acest lucru? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Cand se face erbicidarea?

O alee sau un trotuar proaspat pavat va fi pus in umbra la un moment dat de cresterea buruienilor printre dalele din piatra, in care am investit timp pentru montaj si bani. Din acest punct de vedere, avem la dispozitie mai multe metode de inlaturare a acestora, pentru a scapa de enervantele plante. De cele  ai multe ori nu avem de-a face cu iarba simpla sau gazon care creste in nestire, ci de buruieni tepoase, care creeaza un disconfort vizual, cat si la contactul cu pielea umana.

Din acest punct de vedere, specialistii ne indemana sa adoptam solutia cea mai la indemana pentru aceasta. Prima operatiune pe care o putem efectua chiar si singuri este smulgerea buruienilor dintre dale. Acest lucru poate fi insa destul de costisitor, mai ales in cazul in care avem de-a face cu o suprafata intinsa. Daca ne echipam corespunzator insa, putem proceda la aceasta operatiune, insa ea nu elimina definitiv plantele, intrucat acestea au radacini lungi, care se intind cu mult pe sub dale, astfel ca in scurt timp pot sa apara din nou.

O alta metoda este pulverizarea de otet sau de alte substante de prin casa care au darul de a usca planta, insa nu si radacina. Din acest punct de vedere, specialistii iti vor recomanda aplicarea unei solutii erbicide, care te va scapa de acest neajuns. Aceasta functioneaza foarte simplu, aceasta conducand in timp la distrugerea radacinilor plantelor, uscarea acestora, pentru a putea fi mai apoi usor smulse cu mana.

Cum mențin curată aleea, dar și sănătatea plantelor din jur?

Din acest punct de vedere, putem spune ca un erbicid ne ajuta sa redam aspectul initial al unei alei, fara a afecta prea mult nici sanatatea celor din jur, dar nici aspectul initial al dalelor noastre. Erbicidul este bine sa fie pulverizat fara a fi inhalat, acesta fiind un compus chimic ce poate dauna sanatatii. Insa, erbicidele sunt destul de eficiente, acestea avand darul de a distruge si plantele din jurul aleii, astfel incat tot arealul sa fie protejat de buruieni.


Leave a Reply