Chimenul negru – proprietati pentru sanatate si pentru frumusete

May 24, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Chimenul negru, cunoscut si cu denumirile de negrusca sau negrilica, are o multime de beneficii si proprietati pentru sanatate si frumusete. Acesta a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri ca leac pentru diferite afectiuni si este foarte apreciat chiar si in vremurile actuale.

Specialistii recomanda consumul de chimen negru cu miere de albine zilnic, deoarece astfel putem obtine un sistem imunitar foarte puternic dar si o stare de sanatate buna.

Chimenul negru este foarte bun atunci cand te doare capul, cand ai dureri de dinti, congestie nazala dar si in cazul unor probleme de sanatate precum este astmul si artrita. Iar acestea nu sunt singurele probleme de sanatate care pot fi remediate sau prevenite cu ajutorul chimenului negru.

Principalele beneficii ale chimenului negru

Chimenul negru poate fi folosit ca remediu pentru foarte multe afectiuni dar si pentru beneficiile pe care le are pentru frumusete. In randurile urmatoare iti prezentam principalele beneficii ale chimenului negru:

Astmul, diabetul si tensiunea arteriala crescuta – cateva probleme care pot fi tinute sub control cu ajutorul chimenului negru

Cel mai adesea, chimenul negru este folosit de catre persoanele care sufera de astm. Iar asta deoarece, in combinatie cu tratamentul recomandat de catre medici, chimenul negru reuseste sa reduca in mod considerabil crizele de astm.

Diabetul este, de asemenea, o alta problema de sanatate grava asupra careia chimenul negru are beneficii considerabile. In acest sens, chimenul negru ajuta la mentinerea unui nivel optim al zaharului din sange, iar astfel diabetul este tinut sub control. Mai mult decat atat, chimenul negru are efecte benefice si asupra nivelului de colesterol.

In cazul tensiunii arteriale crescute, chimenul negru poate ajuta la scaderea acesteia. Trebuie doar sa consumi o cantitate de aproximativ 400 mg extract de chimen in fiecare zi, iar presiunea sanguina va fi redusa.

Chimenul negru lupta impotriva obezitatii

Obezitatea este o problema de sanatate tot mai frecventa. In cazul femeilor, chimenul negru se poate dovedi a fi de mare ajutor in lupta impotriva obezitatii.

A fost realizat un studiu in care mai multe femei au consumat ulei de chimen negru, iar concluziile au fost laudabile. Acestea au pierdut in greutate, talia a devenit de asemenea mai redusa, la fel si nivelul de trigliceride.

O multime de beneficii pentru par

Parul poate avea foarte mult de castigat in urma unei administrari regulate a chimenului negru. Poti realiza o pasta din seminte de chimen negru cu ulei de masline, iar mai apoi aplica pasta pe par. Lasa pasta sa actioneze timp de 60 de minute iar astfel poate fi stopata caderea parului.

Matreata poate fi indepartata si ea cu ajutorul chimenului. La fel ca in cazul mentionat mai sus, va trebui sa amesteci chimenul cu putin ulei de masline. Acest amestec te va scapa odata si pentru totdeauna de matreata.

Cresterea parului poate fi, de asemenea, stimulata cu ajutorul chimenului negru. In acest sens poti folosi aceeasi pasta recomandata in cazul caderii parului.

Uleiul de chimen te poate ajuta sa iti hranesti parul dar si sa il hidratezi, prevenind totodata aparitia firelor albe de par.

Chimenul negru sta si la baza unor masti utile atat pentru regenerare, cat si pentru par uscat sau gras.

Administrarea chimenului negru

Chimenul negru poate fi gasit atat sub forma de seminte cat si sub forma de ulei. In ambele cazuri se dovedeste a fi foarte benefic dar si foarte simplu de administrat.

Chimenul negru sub forma de seminte poate fi amestecat cu miere de albine si consumat zilnic, dar mai poate fi inclus si in diferite retete pregatite acasa. Uleiul de chimen negru poate fi administrat pe cale orala, inainte de masa pe stomacul gol. De asemenea, acesta mai poate fi inclus in cantitati mici in diferite produse cosmetice.

Pe BioBoom.ro poti gasi seminte de chimen negru de cea mai buna calitate pe care le poti folosi atat in scop terapeutic dar si pentru numarul mare de beneficii pentru frumusete.


Tags: , , ,

Leave a Reply