Cele mai populare bijuterii handmade

February 12, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Bijuteriile handmade prind din ce in ce mai mult in ziua de astazi. Iar daca pana nu demult se considera ca acestea sunt preferate doar de persoanele cu venituri reduse, care nu isi permiteau o bijuterie „adevarata”, din aur, argint sau platina, astazi, bijuteriile handmade nu au practic nicio granita in privinta destinatarilor.

De aici si gama diversa de materiale din care sunt concepute. Astfel, de la bijuteriile cele mai ieftine, confectionate din materiale ce au in compozitie inclusiv plastic sau imitatii de diverse metale semipretioase, astazi, la bijuteriile handmade se pot folosi si combinatii diverse din materiale ce pot rivaliza cu bijuteriile de lux.

Combinatii din materiale diverse

In principiu insa, bijuteriile handmade, asa cum le spune si numele, sunt cele confectionate acasa, provenite din mici afaceri familiale. Drept urmare, si materialele folosite sunt dintre cele accesibile, ce pot fi usor achizitionate de pe piata sau importate.

Diferenta in aceste cazuri este data insa de maiestrie si de imaginatie, astfel incat creatorii recurg la cele mai diverse si mai inedite combinatii de materiale, ce pot merge de la textile pana la piele, combinata cu metale si pietre semipretioase. Nu in ultimul rand, poate fi folosit inclusiv lemnul, din esente scumpe, de obicei tratat si atent ornamentat, astfel incat acesta sa asigure atat durabilitate si confort, cat si un aspect estetic celui care le poarta.

Avantajul purtarii de bijuterii handmade

Purtarea de bijuterii handmade iti poate oferi, ca atare, o multime de avantaje fara de cele clasice, confectionate de la marile magazine specializate. Unul dintre ele este acela ca iti ofera unicitate. Chiar daca un anumit produs va arata aproximativ la fel, acesta nu va fi identic cu niciunul dintre cele expuse, cata vreme nu exista o matrita speciala pentru acestea, confectionarea lor manuala dandu-le un caracter de unicitate.

Dincolo de aceasta, avem avantajul pretului, in sensul in care acestea sunt mult mai accesibile decat alte bijuterii conventionale, realizate din diverse metale si pietre pretioase. Acest gen de accesorii pot fi achizitionate la preturi ce pornesc de la cateva zeci de lei, ajungand la maxim cateva sute.

Nu in ultimul rand, bijuteriile handmade pot fi accesorizate cu absolut orice tinuta, tocmai prin prisma diversitatii lor. Nu trebuie sa faci mari artificii pentru a purta o bijuterie facuta de mana, rolul acesteia fiind tocmai de a personaliza o tinuta, scotand mai bine in evidenta amprenta persoanei care o poarta.

Imaginatie fara limite

Din acest punct de vedere, putem spune ca industria bijuteriilor handmade este una fara sfarsit, cata vreme acestea se bazeaza in primul rand pe creativitatea si imaginatia umana. Iar cum acestea sunt infinite, tot asa putem spune si despre productia de bijuterii handmade.


Tags: , ,

Leave a Reply