Ce produse trebuie sa se regaseasca pe raftul dedicat uleiurilor esentiale?

October 25, 2019 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Cu mult timp in urma, uleurile esentiale erau folosite doar de persoanele cu un statul aparte in societate, persoane ce isi permiteau un astfel de raftat. Ei bine, in ziua de astazi lucrurile s-au schimbat enorm – uleiurile esentiale nu lipsesc din locuinta noastra. Se poate spune ca au luat de mult locul diverselor creme si suplimente alimentare.

Ideal este ca fiecare dintre noi sa aiba un loc dedicat intocmai uleiurilor esentiale. Ele pot face mai mult decat fac cremele sau oricare alt supliment alimentar. Daca nu ai amenajat in locuinta un astfel de loc, compus doar din uleiuri esentiale, poti incepe sa faci achizitii de la Vitamix – magazin renumit pentru numeroasele produse naturiste le care le inglobeaza in stoc.

Uleiul volatil de oregano

Printre uleiurile esentiale ce vin la pachet cu o multitudine de avantaje pentru corp se regaseste si uleiul volatil de oregano. El este un aliat al sistemului respirator, deoarece contribuie la eliminarea si fluidizarea secretiilor bronsice, imbunatateste respiratia si contribuie la calmarea tusei seci.

Totodata, tulburarile gastro-intestinale sunt ameliorate de uleiul volatil de oregano. Starile de indigestie, disconfortul abdominal, crampele si balonarile abdominale sunt alte probleme ce dispar odata cu adiminstrarea acestui ulei.  Detalii privind administrarea se regasesc pe vitamix.ro.

Uleiul volatil de fenicul

Feniculul este o planta perena renumita pentru mirosul sau dulce si numeroasele efecte benefice asupra organismului, ca urmare a consumului. Semintele fenicului sunt de asemenea benefice, mai ales atunci cand trec in starea lichida, de ulei esential.

Uleiul volatil de fenicul si-a demonstrat eficienta in lupta cu balonarea, sindromul dispeptic, disfunctiile gastrointestinale. Totodata, impreuna cu uleiul de menta, reprezinta tratamentul optim impotriva colonului iritabil. El poate fi folosit atat in aromaterapie, cat si asociat cu alte uleiuri volatile.

Uleiul esential de lamaie

Acneea este cea mai cunoscuta afectiune a epidermei cu care multe persoane se confrunta in adolescenta. Uleiul esential de lamaie s-a dovedit extrem de eficient in amelioarea aspectului tenului acneic. Totodata, are si proprietati antibacteriene si cicatrizante.

Uleiul esential de lamaie este ideal si pentru aromaterapie. El inlatura starile depresive, starile de neliniste, tensiunea si creste chiar si capacitatea de concentrare. Modurile in care poate fi intrebuintat in aromaterapie sunt diverse: masaj, baie, inhalatii, comprese si candele adorizante.

Acest ulei poate fi folosit si de catre persoanele ce nu se confrunta in mod direct cu acneea, ci doar cu tenul gras, lipsit de elasticitate, cu pete si/sau impuritati.

Ai la dispozitie o multime de ulieiuri esentiale de la Vitamix, deci ai de unde alege. In cadrul categoriei dedicate lor, le gasesti si pe cele de molid, catina, ghimbir, grapefruit, rozmarin si multe altele. Intrebuintarile lor sunt diverse – tu alegi care dintre ele vor compune locul aparte din locuinta ta.

Totodata, nu uita ca pe multe dintre ele le poti folosi in aromaterapie, deci poti alege si in functie de parfumul lor. Raportul calitate – pret este unul optim, dar pentru si mai multe detalii in acest sens te invit sa accesezi vitamix.ro.


Tags: , , , ,

Leave a Reply