Ce insecte pot invada locuintele oamenilor?

February 29, 2020 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Pentru majoritatea dintre noi, bucataria este cea mai importanta incapere a locuintei, poate fi numita inima caminului, este o incapere plina de dragoste si mancare delicioasa.

In timp ce aromele apetisante care provin din aceasta camera pot reuni familia, rudele si prietenii; oamenii nu sunt intotdeauna singurii pe care s-ar putea sa-i intalniti in bucatarie.

Daunatorii, iar aici amintim furnicile, gandacii, rozatoarele, mustele casei, musculitele fructelor si gandacii de camara pot fi gasiti in aceasta parte a locuintei. A invata cum sa scapati de acesti gandaci, este o chestiune esentiala pentru sanatatea si siguranta familiei dvs.

Identificarea insectelor

Gandac de faina

Gandacul de faina (Tribolium confusum ) este un gandac rosiatic de aproximativ 1/7 ”lungime cu punctiuni pe cap si torace si creste pe aripile posterioare. Ciclul sau de viata este asemanator cu cel al gandacului de cereale, cu exceptia gandacului ca gandacul de faina traieste aproximativ un an, iar ciclul sau de viata dureaza aproximativ sase luni.

Gandaci de covoare

Gandacii dermestid, ca grup, sunt mai cunoscuti ca epiderii care se hranesc cu materie animala, cum ar fi piei si produse din lana. Mai multe specii, inclusiv gandacul de covor negru (Attagenus unicolor), gandacul de covor variat (Anthrenus verbasci ) si gandacul de slanina (Dermestes lardarius) se hranesc cu o varietate de alimente depozitate, si sunt daunatori obisnuiti din bucatarie.

Larvele sunt foarte distructive si sunt recunoscute cu usurinta de parul lung sau de varful parului care iese din corpul lor. Acestia variaza in culori de la maro la aproape negru si ca marime si forma in functie de specie. Adultii difera, de asemenea, ca marime si culoare, in functie de specie.

Gandaci de bucatarie

Cel mai obisnuit gatuci de bucatarie este gandasul german (Blattella germanica) , care are putin peste 1/2 ”si este maro, cu doua linii paralele negre chiar in spatele capului. Se maturizeaza in 40 de zile si se inmulteste pe tot parcursul anului. Gandacii mai putin obisnuiti sunt gandacii americani (Periplaneta americana), orientali (Blatta orientalis) si gandacii cu banda bruna (Supella longipalpa).

Ce mananca gandacii?

Dietele pe care le consuma, variaza foarte mult in functie de specia daunatorului. Multe dintre alimentele comune infestate de gandacii sunt: cereale, fasole, fructe uscate, faina si boame, paste, orez, mancarea animalelor de companie.

Cat de grava este situatia daca aveti gandaci?

Infestarile de gandaci strica marfurile depozitate. Controlul rapid este extrem de important, deoarece gandacii nu numai ca deterioreaza si distrug produsele cu care se hranesc, ci si contamineaza produsele prin depunerea de fecale. In timp ce majoritatea daunatorilor nu poarta boala, ouale lor, larvele si pielea turnata fac ca acestea sa fie infestate.

Unii gandaci de bucatarie se raspandesc cu usurinta, astfel ca proprietarii de case ar putea avea nevoie sa arunce dulapuri pline cu alimente infestate si sa curate deversarea localizata in fisuri. Insectele nu musca si nici nu intepa, si nici nu vor deteriora lemnul gasit in case.

In cazul in care observati ca in casa dvs. si-au facut aparitai gandacii, cu siguranta trebuie sa luati masuri, asa ca primul si cel mai important pas pe care il puteti face, este sa accesati https://www.3d-deratizarecompleta.ro/gandaci-de-bucatarie, pentru a lua legatura cu specialistii, care dispun de solutii speciale pentru eliminarea insectelor.

Dupa ce acestia vin si elimina insectele, pentru a nu mai permite ca gandacii sa isi faca aparitia, puteti urma cativa pasi eficienti:

  • Examinati ambalajele:  verificati pachetele alimentare pentru a va asigura ca nu cumparati alimente deteriorate sau pachete alimentare deteriorate. Renuntati la orice pachet de produse infestate. Cand achizitionati produse in vrac, verificati cu atentie orice urma de insecta adulta sau larva in cos sau in interiorul produsului.
  • Curatenie: mentineti camara si alte spatii de depozitare curate si bine organizate, deoarece alimentele varsate atrag daunatorii si o buna organizare ajuta proprietarul sa efectueze o inspectie buna.

Curatati fisurile din camara. Un vid este un instrument de curatare deosebit de util, dar asigurati-va de faptul ca aruncati sacul de vid dupa utilizare. In cazul in care insectele sunt lasate in geanta, acestea ar putea crea o infestare in sac.

  • Produse chimice: Proprietarii de case nu ar trebui sa utilizeze insecticide. Trebuie evitat riscul contaminarii alimentelor cu insecticide. Daca sunt necesare aplicatii de insecticide, luati legatura cu specialistii care vor remedia problema.
  • Depozitare: Daca este posibil, pastrati alimentele in recipiente care nu sunt insecte pentru a preveni infestarea. Containerele din sticla sau plastic, cu capacele etanse, sunt rezistente la insecte, in timp ce containerele din carton, lemn si hartie nu sunt.
  • Examinati datele: folositi produsele inainte de a expira. Utilizati conceptul FIFO – primul in, primul iesit. Cumparati alimente in pachete de dimensiuni mici, astfel incat mancarea sa fie folosita inainte de a expira. Fii atent la datele de pe pachetele de produse stocate si foloseste produsele mai vechi inainte de cele mai noi.

Acestea sunt asadar cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aveti la cunostinta in ceea ce priveste gandacii care va pot invada locuinta.


Tags: , , ,

Leave a Reply