Ce avantaje are incalzirea cu panouri solare?

July 12, 2018 | By ianculescul | Filed in: D'ale lu' Ianculescul.

Incalzirea locuintelor este o problema care atrage interesul din ce in ce mai mult si in Romania. Din acest motiv, majoritatea beneficiarilor par a fi interesati de sistemele de incalzire cu ajutorul panourilor solare, deoarece acestea se dovedesc a fi mai eficiente decat sistemele traditionale de incalzire.

Cu toate acestea insa, uneori poate fi destul de greu sa estimezi ce anume iti este necesar pentru a realiza un astfel de sistem si tocmai de aceea am decis sa discutam putin despre aceste aspecte.

Pe langa panourile de care vei avea in mod inevitabil nevoie, pentru captarea energiei solare, iti va mai fi necesar de asemenea sa achizitionezi si teava inox flexibila izolata. Acest tip de teava este special creata pentru a face fata sistemelor de incalzire de acest tip, iar avantajele sunt de necontestat.

Unul dintre primele si cele mai importante avantaje ale acestui tip de teava il constituie tocmai flexibilitatea. Flexibilitatea este importanta mai ales in cazul instalatiilor termice, deoarece acestea trec prin cicluri repetate de schimbare a temperaturii, fapt ce le obliga intr-un anume fel sa reactioneze in consecinta.

Ciclurile repetate ce implica schimbarile de temperatura conduc in timp catre dilatari si contractii ale materialului din care este executata teava. Insa aceasta teava inox flexibila izolata este perfecta pentru aceste lucrari tocmai pentru ca este izolata la exterior si permite o felxibilitate ridicata, deci o crestere a rezistentei la modificari de temperatura.

Un alt avantaj al acestor tevi consta in faptul ca sunt rezistente si la razele ultraviolete, ceea ce le face sa fie usor de folosi in aproape orice circumstante. Acest lucru este important deoarece tevile utilizate la sistemele de incalzire cu panouri solare trebuie sa fie foarte rezistente si din acest punct de vedere, iar teava inox flexibila izolata de la Shop-einstal.ro pare a fi o solutie cu adevarat potrivita. Teava poate fi bercuita cu usurinta si utilizata fara probleme datorita caracteristicilor de rezinstenta.

Specialistii sustin si ei utilizarea acestui tip de teava pentru instalarea si montarea sistemelor de incalzire cu panouri solare, tocmai pentru ca deja cunosc aceste avantaje ale produsului. In plus nici pretul nu este unul de speriat, in ciuda faptului ca discutam despre un produs cu caracteristici foarte bune, care ne poate ajuta sa executam sisteme de incalzire termica durabile si sigure.

Este important sa folosim produse de calitate atunci cand avem in vedere renovarea sau imbunatatirea performantelor caselor noastre. Un astfel de sistem de incalzire este cu adevarat performant si sigur si mai mult decat orice el este unul economic, de viitor.

Daca vorbim despre certificarea energetica a unei locuinte probabi, ca nici nu mai trebuie mentionat faptul ca situatia se modifica in mod radical in cazul folosirii unui sistem de incalzire cu panouri solare si teava inox flexibila izolata.

Cu sau fara cunostinte despre aceste sisteme, este indicat sa facem o documentare in plus, pentru a vedea ce anume ne aduce suplimentar un astfel de sistem. S-ar putea ca acest lucru sa ne aduca nnu doar multumire la nivel de confort ci si la nivel de cheltuieli, lucru care este un avantaj major pentru bunastarea noastra.


Tags: , ,

Leave a Reply